Hlavní obsah

Rekonstrukce vítkovického stadionu finišuje, v květnu se tu uskuteční Zlatá tretra

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 27. listopadu v restauraci Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích informoval Oldřich Zvolánek, místopředseda Českého atletického svazu, o průběhu příprav 54. ročníku mezinárodního mítinku Zlatá tretra Ostrava 2015. Uskuteční se v úterý 26. května.

Foto: Josef Zajíc

Zlatá tretra 2015: Ostrava 27.11.2014: Informace podávali,zleva : Kamil Vrubl, Veronika Šádková ,Lumír Palyza, Josef Váňa, Alfons Juck

Článek

V průběhu tiskové konference informoval Lumír Palyza, první náměstek primátora o přidělení pořadatelství Kontinentálního poháru v atletice pro rok 2018 Ostravě. Řekl, že tento úspěch zavazuje. Předpokládá, že se Ostrava v roce 2015 ukáže jako špičkové město při organizaci Zlaté tretry.

Oldřich Zvolánek hovořil o přípravách 54. ročníku mezinárodního atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava, který se bude konat 26. května 2015 na již téměř dokončeném rekonstruovaném Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

Podle sportovního manažera mítinku Alfose Jucka přislíbil účast úřadující mistr světa a Evropy Ukrajinec Bogdan Bondarenko, který ve své kariéře už několikrát přeskočil 240 cm. Jeho maximem je 242 cm.

„Účast potvrdil tyčkař Francouz Renaud Lavillenie, který se stal světovým atletem roku 2014. Potvrdil, že v Ostravě plánuje zahájit letní sezónu 2015. V současné době jsou také potvrzené účasti Anity Wlodarczykové, Vítězslava Veselého, Pavla Masláka, Jakuba Holuši a dalších. Co se týče účasti Usaina Bolta, tak intenzivně jednáme. Na jeho účast jsme připraveni, čekáme, jak bude připraven on,” uvedl Alfons Juck.

Novinkou bude ženská chůze na 3000 m. Česká atletika má poprvé hvězdu světového formátu v ženské chůzi. Organizátoři zareagovali na tuto situaci a v programu Zlaté tretry Ostrava 2015 figuruje závod v chůzi na 3000 m žen s Anežkou Drahotovou, juniorskou mistryní světa a bronzovou medailistkou z ME v Curychu.

O rekonstrukci Městského stadionu v Ostravě-Vítkovicích hovořil předseda představenstva Vítkovice Aréna, a. s. Mgr. Kamil Vrubl. „Stavba severní a jižní tribuny je ve finiši a také nové tiskové a televizní středisko bude hotové. Na Zlatou tretru bude připraveno 15 000 sedadel pro diváky. Zcela jistě v té době nebude dokončena celá infrastruktura uvnitř severní a jižní tribuny, bude ale připraveno náhradní řešení,” sdělil Kamil Vrubl.

„V rámci Zlaté tretry bude pokračovat doprovodný program Čokoládová tretra, která se v posledním období rozšířila na osm moravských měst, jimiž jsou Ostrava, Opava, Olomouc, Havířov, Frýdek-Místek, Bohumín, Prostějov a Třinec. Je předpoklad, že v roce 2015 jich bude na Moravě již šestnáct. Z tohoto důvodu začne program semifinále Čokoládové tretry na stadionu již ve 13.30 a finálové soutěže pak budou součástí Zlaté tretry,” dodal Oldřich Zvolánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám