Hlavní obsah

Rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě vstupuje do další fáze

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První etapa rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě vstupuje do své 4. fáze - rekonstrukce komunikací a chodníků. Ta potrvá od 31. srpna do 30. října tohoto roku. Koleje jsou již v obou směrech položeny.

Foto: Josef Zajíc

Rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě. Tramvajový svršek.Pohled směr Stodolní.

Článek

V Nádražní ulici v Ostravě bude od 31. srpna obnoven oboustranný provoz tramvají. Zastávka Stodolní bude stále přemístěna k zastávce Elektra a to do 15. listopadu.

Pro veškerou ostatní dopravu bude ulice Nádražní v úseku mezi ulicemi Stodolní a ulicí 30. dubna uzavřena. Vjezd bude umožněn pouze dopravní obsluze ve směru z Ostravy - Přívozu do centra.

Frekventované křižovatky s ulicí Nádražní -  30. dubna a Českobratrská jsou již průjezdné.

Provoz bude veden po objízdných trasách: ve směru od Ostravy-Přívozu ulicemi 30. dubna, Poděbradovou a Hollarovou. Ve směru od Elektry ulicemi Čs. legií, Přívozskou a 30. dubna.

První etapa rekonstrukce ulice Nádražní má být ukončena do konce letošního roku. Dopravní omezení spojená se stavbou budou průběžně upřesňována. Zahájení druhé etapy rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě v úseku od ulic Stodolní po křižovatku 28. října je plánována na první polovinu příštího roku.

Celkové náklady na rekonstrukci Nádražní ulice jsou odhadovány na 165 miliónů korun (včetně DPH). Rekonstrukce zahrnuje vedle obnovy tramvajové trati, komunikací a chodníků také rekonstrukci inženýrských sítí - vodovodu, kanalizací a plynovodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám