Hlavní obsah

Rekonstrukce Českobratrské ulice v Ostravě pokračuje podle harmonogramu. Skončí 30. listopadu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 13. května se opravuje ostravská Českobratrská ulice. Rekonstrukce je prováděna v úseku od křižovatky s Nádražní ulicí až po křižovatku Sokolské třídy. Úprava si vyžádala změny v městské hromadné dopravě a také objížďky v dopravě veřejné.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 24.8.2017 Rekonstrukce Českobratrské ulice. Pohled směr k Sokolské třídě.

Článek

Úsek Českobratrské ulice byl přes prázdniny zcela uzavřen a pokračovala rekonstrukce a oprava inženýrských sítí, vodovodu, kanalizace, plynovodu a chodníků. Jsou postupně budovány dvě nové zastávky pro trolejbusy, budou umístěny v prostoru vedle Husova sadu. Zcela vyloučená byla a je automobilová doprava. 

Předpokládané investiční náklady tohoto úseku hrazené z rozpočtu Statutárního města Ostravy jsou 33,5 miliónu korun.

V současné době rekonstrukce Českobratrské ulice pokračuje podle harmonogramu. Skončí nejpozději do 30. listopadu. Změny v dopravě jsou ale plánovány již na začátek září:

V pátek 1. září začne zkušební povoz městské hromadné dopravy bez užívání zastávek v daném rekonstruovaném úseku. Což znamená, že před úsekem směrem na Slezskou Ostravu je zastávka Konzervatoř a pak až Most Pionýrů. Z opačné strany bude zastávka Most Pionýrů a další až zastávka Konzervatoř.

Od neděle 3. září začne jezdit městská hromadná doprava podle harmonogramu po ulici Českobratrské, ale stále nebudou využívány zastávky MHD. Pro individuální dopravu bude Českobratrská ulice nadále uzavřena, až do 31. října. 

Zprovozněna bude od 3. září ulice 30. dubna v obou směrech.

Rekonstrukční práce budou pokračovat na chodnících a dalších zpevněných plochách. Podél vozovky se nově objeví záhony se zelení. Ozeleněny budou také nově vybudované dělící ostrůvky u přechodů pro chodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám