Hlavní obsah

Regatu Opatovice vyhráli Motýli z hor

Novinky, Jiří Smutný

Obec Opatovice a Moravský rybářský svaz uspořádaly v sobotu 9. července na rybníku Za kovárnou Regatu Opatovice - závody v plavbě přes rybník na čemkoliv. Zúčastnit se mohl každý bez rozdílu věku nebo pohlaví, jednotlivci i družstva, místní i přespolní. Podmínkou byla pouze registrace.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Každý musel podepsat souhlas s účastí na vlastní nebezpečí a s tím, že pokud se mu plavidlo potopí, tak si ho zase sám vyloví. Pak mohl závodit.

Výzvu vyslyšelo celkem 6 posádek. Ty představily zcela originální plavidla, při jejichž zhotovení posloužily nejen kovové barely nebo dřevěné necky, ale i popelnice nebo sáňky. Pouze jedna posádka použila nafukovací člun.

Startovalo se za poměrně silného větru. Někdo se převrátil hned po startu, další skončili ve vodě později. Nakonec však vše dobře dopadlo. Do cíle dopluli jako první se solidním náskokem Motýli z hor.

Na 2. místě dorazil ke břehu Olin Rouge, byť to neměl jednoduché, neboť část jeho posádky byla během plavby více ve vodě než na plavidle. Třetí místo vybojovala Dračí loď Dunávka s nejpočetnější posádkou - pětičlennou.

Tři nejúspěšnější posádky byly odměněny poháry, diplomy a hodnotnými věcnými cenami.

Reklama

Výběr článků

Načítám