Hlavní obsah

Řediteli brněnské zoologické zahrady přibyla další práce

Novinky, Jiří Smutný

Na mimořádné valné hromadě Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO) bylo po rezignaci dosavadního vedení této asociace zvoleno vedení nové. Viceprezidentem UCSZOO se stal ředitel Zoo Brno Martin Hovorka a sídlo této unie by se mělo v nejbližších týdnech přestěhovat právě do Brna.

Foto: Jiří Smutný

Ředitel brněnské zoo Martin Hovorka (vpravo)

Článek

Přesun sídla je administrativní proces s předepsanými pravidly. Prvním krokem, který se už stal, bylo schválení změny zřizovatelem Zoo Brno, tedy Magistrátem města Brna. Dále musí být provedena změna sídla a složení Rady UCSZOO ve Spolkovém rejstříku na základě upravených stanov, přeregistrace u rejstříkových soudů z Městského soudu v Praze na Krajský soud v Brně a zápis o změně do Živnostenského rejstříku.

„Jsem rád, že kolegové z unie dali důvěru naší zoo a Brno se stane jejím sídlem,“ řekl Martin Hovorka. „Naším cílem je podporovat poslání moderních zoologických zahrad v návaznosti na strategie WAZA (Světová organizace zoologických zahrad a akvárií) a EAZA (Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií). Kromě výměny zkušeností unie zastupuje členské země doma i v zahraničí a v tom budeme i s novým vedením unie pokračovat.“

Prezidentem UCSZOO byl zvolen ředitel Zoo Košice Erich Kočner. Unie vznikla v roce 1990 v Bratislavě a zastupuje 15 českých a 4 slovenské zoologické zahrady. Napomáhá přeměně zoologických zahrad v odborná centra biodiverzity a vědecké instituce, podílející se na záchraně světového přírodního dědictví chovem ohrožených druhů a aktivitami v národních parcích a rezervacích na celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám