Hlavní obsah

Ředitelé železáren rozdávají do mateřských škol stavebnice

Novinky, Petra Jurásková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polytechnické stavebnice za 100 tisíc korun rozdají v těchto dnech dětem do mateřských škol členové managementu Třineckých železáren. Deset školek z Třince, Jablunkova, Nýdku a Vendryně obdarují setem stavebnic Merkur a Lego ředitelé a šéfové největších provozů Třinecké hutě.

Foto: Petra Jurásková

Generální ředitel dětem z tradiční české stavebnice postavil autíčko.

Článek

Jako první se mezi děti pár dnů před jejich svátkem připadající na 1. června vypravil dnes ve středu 28. května generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Mateřské školce Nerudova v Třinci, kterou navštěvuje více než stovka ratolestí, donesl čtyři třívrstvé stavebnice Merkur a k tomu balíček se stavebnicemi Lego pro děti různého věku.

„Třinecké železárny jsou tady 175 let díky umu a šikovnosti místních lidí. Chceme-li tradici hutní výroby v Třinci zachovat i dalším generacím, musíme se už teď starat, aby si k ní našli cestu. Proto jsme se rozhodli dětem polytechnické stavebnice do školek koupit, vždyť jsou mezi nimi možná naši budoucí technici,“ podotkl generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek.

Polytechnické stavebnice přispívají k rozvoji analytického myšlení, mají také vliv na prostorovou představivost, navíc rozvíjí zručnost a technické myšlení u předškoláků. A tomu plně odpovídají stavebnice Merkur i Lego, které Třinecké železárny vybraly.

„U výběru Merkuru hrálo roli to, že je to tradiční český výrobek a skutečně je to jedna z nejoblíbenějších chlapeckých hraček mého dětství. Pro rozvoj technického přemýšlení je ideální, takže má co říct i současné generaci dětí. Navíc je z oceli, takže je nám hodně blízká,“ dodává ředitel pro personalistiku a administrativu Ivo Žižka.

I on se stejně jako výrobní ředitel Česlav Marek, technický ředitel Henryk Huczala, finanční ředitelka Radomíra Pekárková, investiční ředitel Radek Olszar, vedoucí provozu válcoven Roman Mitręga a vedoucí provozu výroba železa a oceli Tadeáš Banaś chystá v nejbližších dnech do školek za dětmi, aby jim ke Dni dětí udělal radost novými hračkami. Ze stavebnic se tak budou brzy radovat také děti z polských a českých školek v Třinci Lyžbicích, na Sosně, v Nýdku, obou školkách ve Vendryni i v Jablunkově.  

Reklama

Výběr článků

Načítám