Hlavní obsah

Rally Krkonoše již za necelé dva týdny

Novinky, Pavla Hlavatá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necelé dva týdny zbývají do startu Rally Krkonoše v Trutnově. Nebude proto jistě na škodu, když si připomeneme její chystaný program.

Foto: Pavla Hlavatá

Na Rally Krkonoše se znovu objeví hokejový mistr světa Martin Špaňhel

Článek

Na tratích rychlostních zkoušek se ve čtvrtek začnou pohybovat jejich vedoucí, aby zajistili hladký průběh soutěže vytyčením nebezpečných prostorů a diváckých zón. V Autostylu se budou objevovat první posádky, které si od dvou hodin odpoledne budou moci vyzvedávat itineráře. Budou se připravovat prostory pro servisní zónu a mnoho dalších věcí.

V pátek bude pro posádky otevřeno od sedmi hodin ráno a bude probíhat druhá část prezentace posádek. Od osmé hodiny budou zahájeny seznamovací jízdy a na tratích rychlostních zkoušek můžete očekávat zvýšený provoz. Bude také otevřeno tiskové středisko a VIP zóna pro hosty. V poledne budou zahájeny administrativní a technické přejímky, při kterých budou diváci poprvé moci obdivovat soutěžní stroje různých kategorií.

Na své si při letošním ročníku Rally Krkonoše přijdou také fanoušci fotbalu. Od 16:00 se pod vedením Martina Semeráda a Michala Ernsta sejdou na hřišti zájemci z řad posádek, aby se utkali v přátelském fotbalovém zápase. Po zápase se pak všichni urychleně budou přesouvat na náměstí, kde bude probíhat další program.

Krakonošovo náměstí bude tentokrát obsazeno již od 14:00 odpoledne. V 17:30 se objeví na startovní rampě účastníci Setkání legend. Budou mezi nimi nejen čeští zástupci, ale tradičně také John Haugland a jeho čtyři spolujezdci. V 18:30 vystřídají legendy současní jezdci s tiskovou konferencí. Od 19:00 pak postupně všechna soutěžní vozidla projedou startovní rampou a budou stručně představeni.

V sobotu ráno se začíná v 9:00. To se posádka s číslem 1 přehoupne přes rampu a vydá se na tratě RZ. Po jejich prvním kole čeká na jezdce ve 12:07 servisní zóna. Následovat bude druhé kolo rychlostních zkoušek a v 15:00 se divákům u Autostylu představí vítěz 5. Rally Krkonoše. Vyhlášení výsledků čeká na všechny úspěšné posádky od 19:00 ve Společenském centru UFFO.

Nenechte si ujít podívanou na rychlé závodní stroje a zavítejte o víkendu 17. – 18. 6. 2011 do Trutnova na Rally Krkonoše!

Reklama

Výběr článků

Načítám