Hlavní obsah

Radotínské rodeo navodí atmosféru Divokého západu

Novinky, Jiří Cysař

V sobotu 24. května se v pražské části Radotín uskuteční rodeo. V místě říčních lázní proběhne celodenní klání jezdců na koních. Diváci se mohou těšit na rodeo se vším, co k tomu patří, a tak okusit chuť Divokého západu.

Foto: Archiv pořadatele
Článek

Akce začíná v 10 hodin závody juniorů, slavnostní nástup, v jehož průběhu uvidíme nástup jezdců, rozhodčích, čestných hostů, vztyčení vlajky a uslyšíme státní hymnu, bude na programu od 13:30 hodin.

Jaké soutěže radotínské rodeo nabídne? V 14.00 třídění dobytčat, což je disciplína, při které je v aréně deset očíslovaných telat a dvě neočíslovaná. Telata jsou v dobytčí ohrádce a úkolem jezdců je přehnat telata v určeném pořadí do ohrádky nedobytčí. Tato disciplína je velmi zajímavá, jelikož některá dobytčata jsou značně vynalézavá a nechce se jim jít na určené místo.

Z dalších disciplín se ještě zmiňme o pokládání telete. V této soutěži startuje jezdec-chytač. Jeho cílem je v daném časovém limitu povalit dobytče na zem. Tato atraktivní disciplína se uskuteční na závěr celého pořadu - kolem 17. hodiny. Po jejím ukončení následuje slavnostní vyhlášení vítězů s předáním cen a od 19 hodin Country bál pod širým nebem (hraje kapela JaDrZe).

Po celou dobu akce bude v její nabídce spousta zábavy pro děti - například projížďky na huculských koních - a pro všechny bohaté občerstvení v celém areálu.

Důležitá informace pro motoristy: v areálu ani přímo u rodea nelze zaparkovat a je nutné nechat auto v Radotíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám