Hlavní obsah

Radost z levného benzínu pomalu mizí

Novinky, Jiří Smutný

Poslední měsíc má vývoj cen benzínu a nafty v ČR nový směr. Období relativně levných pohonných hmot, zdá se, skončilo. Otázkou je, kam až se ceny vyšplhají. Kdo má potřebu šetřit, ten se bude muset poohlédnout, kde mají benzin nebo naftu nejlevnější. Rozdíly jsou totiž značné.

Foto: Jiří Smutný

Firma Agip patří k cenovému průměru (Brno-Líšeň)

Článek

Zatímco v únoru byli řidiči ještě na výsost spokojeni s cenami benzinu pod 25 korun a nafty pod 23 korun, v březnu se situace změnila a ceny začaly stoupat, což se děje dodnes. Mnohde se během pár týdnů ceny zvedly i o 2 koruny za litr.

Na Brněnsku patří k nejlevnějším pumpám Zerogas Litava s. r. o. u Blučiny (u dálnice D2). Ještě koncem února tam stál nejprodávanější benzin Natural 95 pouze 24,70 korun, dnes je to 26,50. Stejná cena je i u firmy ONO u Rajhradu.

Běžná je cena mezi 27 a 28 korunami. Například Benzina v Brně-Komárově na Hněvkovského ulici nasadila cenu 27,70 a Agip v Brně-Líšni v Jedovnické ulici 27,90.

Firmy OMV a Shell mají ceny tradičně nejvyšší. V Brně na Olomoucké má Shell cenu 28,50 a OMV dokonce 28,90.

Při pátrání po nejlevnějších a nejdražších pohonných hmotách u nás jsem se nestačil divit. Nejlevnější benzin za 24,90 mají v Kolešově (Středočeský kraj) a nejdražší za 32,70 u firmy Shell ve Šlapanicích (u Brna). Nejlevnější nafta je za 22,30 v Litultovicích (u Opavy) a nejdražší za 34,70 ve Velké Bystřici (okres Olomouc).

Reklama

Výběr článků

Načítám