Hlavní obsah

Radek Štěpánek přivezl do rodné Karviné Davisův pohár a převzal čestné občanství

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný český tenista Radek Štěpánek zavítal do svého rodného města, aby představil Davisův pohár a převzal čestné občanství, které mu zastupitelé schválili v minulých dnech.

Foto: Milan Haluška

Radek Štěpánek přebírá čestné občanství Karviné

Článek

Samotné předání občanství proběhlo na Zámku Fryštát. Tenista jej přijal z rukou primátora města Tomáše Hanzla. Ten mu poděkoval za výbornou reprezentaci a šíření dobrého jména města Karviné.

"Je to první čestné občanství, které se rozhodlo zastupitelstvo udělit od revoluce v roce 1989. Je to z toho důvodu, že Radek Štěpánek je rodák z Karviné, je to výborný reprezentant, vítěz Davisova poháru. Je to člověk, který si podle našeho názoru toto občanství zaslouží," uvedl primátor Hanzel.

V Karviné po osmi letech

Emoce neskrýval ani sám tenista, který se do Karviné vrátil zhruba po osmi letech. "Pro mě je to obrovská čest, protože když jsem tady ještě, dá se říct, v plenkách běhal po kurtech, tak jsem si určitě nedokázal tohle všechno představit. V Karviné začaly mé první krůčky, proto jsem za toto občanství strašně rád. Příjezd do Karviné byl pro mě hodně emocionální, prolétlo mi hlavou víceméně celé dětství, všechno to, co jsme tady jako rodina zažili," říká Radek Štěpánek.

Tenista má za sebou náročnou operaci

"Operace proběhla naprosto v pořádku, probíhá i rehabilitace. Zatím jsem si neurčil žádné datum, kdy se vrátím na kurty. Vrátím se, až budu stoprocentně připraven, ale zatím to vypadá, že by to nemuselo trvat tak dlouho, jak předpovídali," dodal Štěpánek.

Davisův pohár představil veřejnosti

Po udělení čestného občanství přijel tenista k nedaleké ZŠ Dělnická, kde stovkám netrpělivě čekajícím fanouškům a návštěvníkům představil Davisův pohár, o který se zasloužil vloni společně s Tomášem Berdychem. Dětem odpovídal na otázky a nechyběla ani autogramiáda. 

Reklama

Výběr článků

Načítám