Hlavní obsah

Putování za vánoční hvězdou v Jáchymově

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občané Jáchymova a lázeňští hosté zhlédli ve špitálním kostelíku v Jáchymově divadelní hru se zpěvy Putování za vánoční hvězdou.

Foto: Vladimír Uhlíř

Lidé v kostelních lavicích sledují Putování za vánoční hvězdou

Článek

V neděli 4. prosince od 15 hodin se ve Špitálním kostele Všech Svatých v Jáchymově konalo divadelní představení hry Putování za vánoční hvězdou.

Špitální kostelík v Jáchymově, nejstarší zachovaná památka ze šestnáctého století, byl rekonstruován v letech 1990 až 1993 zásluhou tehdejšího městského radního Ing. Jiřího Frankoviče.

Ti, kteří mohli a dokázali opustit předvánoční shon a přišli sem, nechali se přenést do dob dávných a dali se vést nejkrásnějším příběhem. Oblíbené Divadlo KAPSA tu rozdávalo radost i poučení.

Putování začíná v městě Nazaretě, kde anděl Gabriel prosté dívce Marii zvěstuje radost velikou, že z ní bude maminka. Má se jí narodit synáček Ježíšek... a tak dále.

"Chceme dětem, rodičům a ostatním návštěvníkům pravidelně nabízet divadelní představení v komorním prostředí Špitálního kostelíku. Doufáme, že z experimentu se stane tradice," prozradila na závěr Mgr. Ladislava Kulhavá, členka kulturní komise města Jáchymova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám