Hlavní obsah

Purkrabstvím hradu Klenová budou znít vánoční spirituály. Vystoupí tam klatovská skupina Elias

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Galerie Klatovy/Klenová, příspěvková organizace Plzeňského kraje, pořádá v neděli 9. prosince od 16 hodin v purkrabství hradu Klenová Adventní koncert skupiny Elias.

Foto: ilustrační foto z archivu Pavla Koury

Purkrabství hradu Klenová bude hostit adventní koncert skupiny Elias

Článek

Na koncertu zazní vánoční spirituály, vánoční písně z evropských zemí, české koledy a písně ve vícehlasých úpravách. Návštěvníci koncertu se tak mají na co těšit.

„Skupina Elias vznikla na podzim roku 2016 a jejím cílem je především interpretace afroamerických spirituálů a gospelů a to jak v čistě vokální podobě, tak i s doprovodem hudebních nástrojů. Zároveň zpíváme i písně, které nejsou spirituály, ale jejich texty nás oslovují a svým obsahem doplňují či navazují na texty zmíněných spirituálů.

Vystupujeme ve složení 2 ženské a 3 mužské hlasy. Vokální projev, který je prioritou, doprovázíme hrou na kytaru a baskytaru, kromě toho v některých písních zaznívá i mandolína, klarinet či saxofon,” informoval vedoucí skupiny Pavel Koura.

Složení hudební skupiny Elias:

Milada Čermáková – zpěv

Helena Wachtlová – zpěv

Jakub Koura – zpěv, basová kytara, klarinet, saxofon,

Martin Marcinko – zpěv, basová kytara

Pavel Koura – zpěv, kytara

Další informace o koncertech i skupině Elias lze najít na stránkách www.elias-kt.cz Vstupenky na nedělní koncert jsou v předprodeji v pokladně Galerie U Bílého jednorožce v Klatovech.

Reklama

Výběr článků

Načítám