Hlavní obsah

Psi ze Zeleného Vendolí se sejdou na voříškiádě

Novinky, Květa Korbářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nevíte, kam na výlet tuto neděli? Pak se vydejte kupříkladu do Svitav. Právě tam v parku Jana Palacha se uskuteční tradiční Den zvířat se záchrannou stanicí Zelené Vendolí.

Foto: Květa Korbářová

Přijďte oslavit Den zvířat do Svitav

Článek

Program začíná hodinu po poledni, kdy se představí samotná záchranná stanice. V doprovodném programu se pak vystřídá agility klub z Moravské Třebové se sokolníky Seiferos. Každý se tedy může přijít podívat, jaké kousky se naučili chlupatí miláčci či draví ptáci.  

Protože při záchranné stanici funguje psí útulek, součástí dne zvířat je také voříškiáda, tedy soutěž o nejhezčího pejska. Psí krasavci se budou představovat v kategoriích: voříšci, čistokrevní psi a dítě se psem. Vítězové jednotlivých kategorií, kteří se umístí na prvním až třetím místě, dostanou poháry.

Letos dostanou prostor také pejsci, kteří byli z útulku ve Vendolí adoptovaní. „Připravili jsme první setkání adoptovaných pejsků. Zveme proto všechny, kteří si v útulku v Zeleném Vendolí adoptovali čtyřnohého kamaráda, aby se přišli se svými miláčky pochlubit a taky se pobavit,“ uvedla Dana Grossmanová ze záchranné stanice.

Letošní voříškiáda má také novinku. Každý rok byl v programu tanec se psem. Tentokrát se všichni, kdo přijdou, budou moci seznámit s prací policejního psa. „Pozvali jsme policejního psovoda,“ upřesnila Dana Grossmanová.

Připravená je zábava pro děti i dospělé. Kluci a holky se budou moci povozit na koníkovi nebo se zapojit do netradičních her. U kavárny bude opět bazárek s knihami, oblečením a dalšími drobnostmi. Výtěžek z prodeje podpoří psí útulek ve Vendolí.    

O hudební doprovod se postará kapela Hotovo z Pardubic. Na šestou hodinu večer je pak nachystané vystoupení oblíbeného Ondřeje Havelky s Melody Makers.

Den zvířat, který je spojený i s oslavou Dne rododendronů, pořádá záchranná stanice Zelené Vendolí se Střediskem kulturních služeb města Svitavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám