Hlavní obsah

Psí týden prožili městští strážníci, jezevčík přijel vlakem možná až z Maďarska

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát se museli strážníci věnovat opuštěným štěňatům, která skončila v útulku v pražské Troji. Na možné nové páníčky jsou psíci připraveni už koncem měsíce. Posledním přírůstkem je mezinárodní jezevčík, přijel z Bratislavy, možná až z Budapešti. Maďarsky se jezevčík řekne dakszli nebo tacskó.

Foto: archiv MPP

Holka a kluk z krabice

Článek

Dvě hlasitě kňučící štěňata našla žena v Heldově ulici v Praze 10 v krabici u kontejneru. Přinesla je správci fotbalového hřiště s tím, že bohužel nemá čas je sama dopravit do útulku. Na místě si je převzali pracovníci odchytové služby. Jsou to pětiměsíční štěňata – kluk a holka.

„Každé štěně váží tři kilogramy a jedná se o křížence rotvajlera s labradorem. Dvě štěněcí holčičky staré asi 6 týdnů, vážící kolem jednoho kilogramu, se našly dva dny po sobě. Jedna na Hlavním nádraží, druhá v Šestidenní ulici v Praze 6. Obě psí holky jsou si podobné, jsou to zřejmě pudličky,  a když nejsou spolu, jsou prý velmi smutné,“ informovala tisková mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Psí cestovatel dojel do Prahy zřejmě z Maďarska

Kříženec jezevčíka přibližně 7 let starý přijel vlakem do Prahy. Sám. Kde nastoupil, není úplně jisté. Prvně ho cestující zaznamenali v Bratislavě. Je však dost možné, že do vlaku nastoupil již v Maďarsku, předchozí zastávkou byla totiž Budapešť.

V Praze na Hlavním nádraží, když vlak zastavil a někdo otevřel dveře, z vlaku utekl. Odchytili ho policisté, kteří ho předali zaměstnancům odchytové službě městské policie. Nyní čeká v Troji na majitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám