Hlavní obsah

Prvomájový průvod recesistů popatnácté prošel Třemošnicí

Novinky, Pavel Kalina

Recesisté z Třemošnice, z okolí i z dalekého Norinberka oslavili Svátek práce v Třemošnici tradičním prvomájovým průvodem. Oslava 1. máje se zde stala tradicí a konala se už popatnácté.

Foto: Pavel Kalina

Pat a Mat chtějí pracovat

Článek

Před zahájením vlastního průvodu „soudruzi“ jezdili alegorickým vozem, doprovázené budovatelskou a politickou hudbou, a zvali občany do prvomájového průvodu.

Sraz příznivců recesního prvomájového průvodu byl na náměstí v Třemošnici v deset hodin. Na náměstí přijela vojenská technika, "soudruzi" přijeli na  opravených traktorech z padesátých let, hasičský sbor vystavil  a jel v průvodu se starou stříkačkou, zemědělci jeli s kabrioletním traktorem, za nímž měli zapřažený valník a na něm ruční lesní techniku.

Do průvodu přijela i další historická technika, staré motocykly, staré zemědělské frézy a další. „Jsem zde, abych zkontroloval recesní prvomájový průvod, a dávám podmínečný souhlas ke konání, že nebude proveden politický převrat,“ řekl s úsměvem představitel města Třemošnice.

"Soudruzi" prováděli kontrolu přítomných lidí, zda jsou všichni v řádném pracovním poměru. Vše dopadlo nakonec dobře až na některé výjimky. Před polednem se prvomájový průvod vydal za doprovodu budovatelských a politických písní, alegorických vozů, transparentů a vlajek na pochod ulicemi města Třemošnice. V průvodu šly maminky s kočárky a třeba i sportovci.  

Prvomájový průvod za příznivého počasí došel za velkého zájmu občanů až k sportovnímu areálu, kde zakončil svůj průvod. Zde „soudruh“ Miroslav Šindelář přednesl projev, všechny přivítal, ale hlavně přivítal „soudruha J. Gagarina“, který zde vykonal soudružskou návštěvu.

Uvedl, že když začínali pod hradem Lichnice před patnácti lety, sešlo se kolem dvou desítek lidí. Na dnešní recesistickou akci se přišlo podívat mnoho lidí i s tím, aby se pobavili a zasmáli. Poté následovala volná zábava až do večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám