Hlavní obsah

Prvomájový Ekojarmark návštěvníky pobaví i vzdělá

Novinky, Nikola Mozgová

Tradiční řemesla, loutkové divadlo, prohlídky města s lidmi bez domova, to jsou hlavní lákadla letošního olomouckého Ekojarmarku, který se uskuteční ve středu 1. května na Horním náměstí.

Článek

Slavnost společného pobývání na zemi, jak si akce říká, nabídne návštěvníkům pestrý a bohatý program. Kromě ukázky tradičních řemesel nebo představení potulného loutkového divadla, čeká na návštěvníky i mnoho stánků s ekologickými tématy. Různé organizace tak ukáží, jak například funguje sdílení aut, nebo jaké jsou alternativy nemotorové dopravy. Proběhne také zahájení kampaně Do práce na kole.

Jednou z organizací, která předvede své aktivity, je centrum Semafor. Semafor se věnuje dopravní výchově a na Ekojarmarku ukáže možnosti, jak se dopravovat bez motoru.

Jeden ze stánků bude patřit Lesům ČR, které budou zkoušet znalosti z přírodovědy a odměňovat správné odpovědi dárky. U jejich stánku bude možnost vyzkoušet stavění domků ze dřeva nebo se procházet po lesním mechu a jehličí.

Pro milovníky kvalitní kávy bude mít na náměstí stánek literární kavárna Druhý domov, která přijede s pojízdným antikvariátem.

Jarmark na náměstí doplní koncerty a divadla. Diváci se tak mohou těšit například na kapelu Zrní nebo na divadelní představení Pinocchio.

Ekojarmark je vyvrcholením Ekologických dnů Olomouc, které se konají pravidelně od roku 1992. Jejich hlavním úkolem je informovat širokou veřejnost o ekologii a propagovat ochranu přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám