Hlavní obsah

První zasedání zastupitelstva města Ostravy: primátorem byl zvolen Tomáš Macura

Novinky, Josef Zajíc

Ve středu 7. listopadu, po měsíčním jednání o koalici politických stran, se sešli zástupci koalice ANO 2011, Česká pirátská strana, ODS a KDU-ČSL a zástupci opozice - Hnutí Ostravak, KSČM, SPD a ČSSD. Pětapadesátičlenné zastupitelstvo zvolilo nejprve primátorem Ing. Tomáše Macuru.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 7.11.2018 Zastupitelstvo města Ostravy zvolilo primátora a radu města Ostravy

Článek

„Budu klást důraz na transparentnost, otevřenost a tradice. Nechci na radnici politiku. Chtěl bych ujistit, že za všech okolností budu v rámci své mise upřednostňovat zájmy města Ostravy před zájmy jak stranickými, tak osobními. Byl bych rád, abychom se společně spojili, abychom Ostravu posunuli dále dopředu. Do skutečné metropole nejenom v České republice, ale celé Evropy. Těším se na spolupráci s vámi." řekl po zvolení do funkce primátora Tomáš Macura.

Ihned po volbě primátora následovala volba šesti uvolněných náměstků primátora a čtyř neuvolněných radních města Ostravy. Tak byla zvolena 11členná Rada města Ostravy:

Tomáš Macura, ANO 2011 - primátor - starategický rozvoj, dotace, doprava, dopravně - správní činnost, krizové řízení, vnější a vnitřní kontrola, legislativně právní činnost, veřejný pořádek

Radim Babinec, ANO 2011 - náměstek - majetek, veřejné zakázky, sdružené nákupy

Martin Štěpánek, ODS - náměstek - finance a rozpočet

Andrea Hoffmannová, Česká pirátská strana  - náměstkyně  školství, sport, vzdělání

Zbyněk Pražák, KDU-ČSL - náměstek - zdravotnictví, sociální oblast, volnočasové aktivity, kultura

Kateřina Šebestová, ANO 2011 - náměstkyně - životní prostředí, vodní hospodářství, IT, živnostenský úřad

Zuzana Bajgarová, ANO 2011  - náměstkyně, investice, stavební řád, útvar hlavního architekta

Martin Bednář, ANO 2011 - radní                                                     

Karel Malík, ANO 2011 - radní                                                    

David Witsz, Česká pirátská strana - radní                                 

Zdeněk Nytra, ODS - radní 

„Jsem rád, že mohu konstatovat, že zasedání zastupitelstva proběhlo hladce a mohu představit celý tým nového vedení města. Pokud jde o priority, budeme dále realizovat Strategický plán rozvoje města. Tento plán schválilo zastupitelstvo v roce 2016. Je tam celá řada projektů týkajících se kvality života občanů, životního prostředí, bezpečnosti, dopravy, bydlení, kultury, sportu a spousty dalších oblastí. Mám dojem, že nový tým, jak jsem ho mohl poznat a z velké části jsem jej mohl i navrhnout, bude týmem funkčním a ku prospěchu města Ostravy,” řekl na prvním brífinku primátor Tomáš Macura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám