Hlavní obsah

První zápas plzeňských hráčů flagfootballu

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flagfootball je bezkontaktní forma amerického fotbalu. Zatímco v americkém fotbale se hráč s míčem zastavuje fyzickým sražením k zemi, tak u flagu místo tohoto kontaktu stačí soupeři strhnout jeden ze dvou šátků (flagů), které má uvázané okolo pasu.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Obliba flagfootballu v České republice pomalu vzrůstá a zavedené týmy hrající americký fotbal si je budují jako přípravku svých budoucích hráčů. Ani Pilsen Patriots nejsou výjimkou a zařadili si flag do „rodiny“ týmů Pilsen Patriots po bok seniorského, juniorského a ženského týmu.

Ačkoli je flag primárně pro děti, aby si osvojily základní dovednosti a principy hra, tak ho hrají i dospělí. V sousedním Rakousku hrají i ligové soutěže. V druhé nejvyšší rakouské soutěži, která se jmenuje FLA2 a hraje se turnajovým způsobem, nastupuje i český seniorský tým pod názvem Team Czech.

V Plzni je flag v plenkách, protože se tým dal dohromady teprve v září loňského roku a hrají ho holky a kluci ve věku od šesti do čtrnácti let. Udělal se nábor a jádro týmu tvoří děti současných a bývalých hráčů Pilsen Patriots, doplněné o děti, které přišli na nábor.

V sobotu 14. června se hrál ligový zápas mezi Pilsen Patriots a Prague Hippos a vzhledem k tomu, že Hroši mají také flagový tým, tak to byla ideální příležitost pro přátelské utkání.

Zápas začal ve 12 hodin za příjemného letního počasí. Oba týmy začínaly velmi nesměle, ačkoli na Hroších bylo vidět, že mají více zkušeností a jejich hra byla jistější. Ovšem Patrioti se rychle chytli tempa hry, a ačkoli to byl jejich první ostrý start, tak hráli velmi houževnatě a nedali soupeři nic zadarmo. Konečná výhra Hippos 38:13 naštěstí nepokazila Patriotům radost ze hry, ale naopak je namotivovala k dalšímu trénování a příště budou jistě lepší.

Reklama

Výběr článků

Načítám