Hlavní obsah

První ročník jesenického uměleckého festivalu pod patronátem fotografa Jindřicha Štreita

Novinky, Ludmila Ondrašíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. června se v Janovicích u Rýmařova konal první ročník jesenického uměleckého festivalu. Představily se dvě desítky umělců všech směrů a celou akci zahájil fotograf Jindřich Štreit. Výstava jeho fotografií s názvem Abnormalizace naplnila budovu westernové školy Kempu Indiana.

Foto: Ludmila Ondrašíková

Abnormalizace - výstava fotografií Jindřicha Štreita

Článek

Na festivalu vystavil své fotografie z cest po Indonésii i Štreitův žák Miloslav Šerý. Kromě fotografií byly k vidění také malby, kresby, grafika, dřevořezby, kovové odlitky, šperky či móda. Zastoupeny byly snad všechny materiály a návštěvníci si mohli prohlédnout práci místních i hostujících umělců.

V průběhu dne probíhaly ukázky pletení bičů, hry na vodnářský zvon nebo body art. Festival se konal pod širým nebem westernového areálu Kemp Indiana po celý sobotní den a zakončen byl koncertem kapely Dunibuch.

Cílem akce bylo prezentovat práci nejen místních umělců, představit návštěvníkům zajímavé umělecké směry a vytvořit velkou jednodenní galerii. První ročník JES ARTu tak snad odstartoval novou tradici a příští rok na konci června se návštěvníci budou moct těšit na její pokračování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám