Hlavní obsah

První ročník celostátní soutěže Hlas Slezska podporují i Petr Bende a Jana Šrejma Kačírková

Novinky, Vojtěch Šenkýř

Nová pěvecká soutěž pro děti a mládež od 7 do 22 let má své patrony a porotce. Patronát pro obor populární zpěv převzal Petr Bende a pro klasický zpěv dvojnásobná držitelka ceny Thálie Jana Šrejma Kačírková.

Foto: Vojtěch Šenkýř

Hlas Slezka

Článek

Cílem soutěže je propojit pěvecké talenty v obou oborech napříč celou ČR.

První ročník je již zahájen a přihlášky se mohou podávat do 15. dubna. Semifinále a finále soutěže s koncertem vítězů se uskuteční v moravskoslezském Krnově 8. - 10. června.

V porotách zasednou uznávané osobnosti naší české hudební scény. Na výherce čekají atraktivní ceny a také možná spolupráce s některými s porotců. Koncert vítězů, 10. června, je veřejnosti přístupný a vystoupí na něm např. Petr Bende a mladá nadějná zpěvačka Naty Hrychová.

Partnerem soutěže se stala umělecká agentura Nemoros s.r.o., nadační fond Ma-ma foundation, a společnost Talentida.com.

Hlavní organizátorkou se stala operní pěvkyně a pedagožka Ilona Tichá. Celou soutěž organizuje MIKS Krnov, město Krnov ve spolupráci s místní ZUŠ Krnov a SVČ Krnov.

„Jsem moc ráda, že taková pěvecká soutěž vznikla z rovna v Krnově. Je to jedna z mála soutěží, kde amatéři a budoucí profesionálové nesoutěží společně. Velice si vážím podpory našich partnerů, ale také patronů a porotců. Věříme, že naše soutěž bude mít smysl a výhercům pomůže v jejich kariérním startu.“

Propozice a přihlášky lze stáhnout na adrese www.hlasslezska.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám