Hlavní obsah

První potlesk pro černého elegána i žáky a pedagogy ZUŠ v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Dobře naladěný klavír byl název slavnostního koncertu, který proběhl 14. června v synagoze v Dobrušce a vystoupili na něm učitelé základní umělecké školy Olena Ivanenko, Alena Moravcová, Vladimír Jelínek a žákyně klavírního oddělení Klára Kárníková, Tereza Obršálová a Tereza Grulichová.

Foto: Dana Ehlová

Dobře naladěný klavír byl název slavnostního koncertu, který proběhl 14. června v synagoze v Dobrušce a vystoupili na něm učitelé a žáci ZUŠ.

Článek

Akce měla slavnostní předehru, kdy starosta Dobrušky Petr Lžíčař a ředitel ZUŠ František Zima poděkovali violoncellistce Kláře Hůlkové za vynikající reprezentaci v ústředním kole celostátní soutěže žáků ZUŠ ve hře na smyčcové nástroje, které se uskutečnilo v Liberci a kde obsadila skvělé druhé místo. Odměnou pro Kláru byl dárkový poukaz na 8. ročník MHF F. L. Věka a na představení do Národního divadla v Praze podle vlastního výběru.

Poté se už rozezněl „černý elegán“ – zcela nové pianino, na jehož počest se koncert uskutečnil a které po potřeby základní umělecké školy v květnu zakoupilo z iniciativy vedení školy a radního Pavla Hůlka město Dobruška. Nástroj bude sloužit ve stylově zrekonstruované synagoze, využívané díky výborné akustice jako koncertní prostor.

Posluchači si vychutnali skladby Ludwiga van Beethovena, Maurice Ravela a Sergeje Rachmaninova a dalších mistrů, ale i improvizaci na lidovou písničku a jejich provedení bylo odměněno velkým potleskem.

Žákyně i pedagogové dobrušské ZUŠ dokázali, že velice kvalitní nástroj přináší díky umění klavíristů zážitek zcela mimořádný.    

Reklama

Výběr článků

Načítám