Hlavní obsah

První máj se v Kadani slavil pod hradbami

Novinky, Václav Vlasák

Pro oslavu Svátku práce si kadaňští komunisté vybrali tradiční místo. Jejich pozvání vyslyšela i dvojice, ze které radost neměli.

Foto: Václav Vlasák

Svátek práce přišel pod kadaňské hradby oslavit poměrně velký počet lidí.

Článek

Pro oslavu Svátku práce si základní organizace KSČM vybrala i letos místo na Špitálském předměstí pod kadaňskými hradbami. Kdo pozvání přijal, mohl pobýt při poslechu hudebních šlágrů, o které se staral František Fiřt, a dopřát si dobré občerstvení. Zájemcům byly nabízeny tiskoviny a drobnosti s logem KSČM. Během oslavy zazněla i prosba, aby lidé šli k blížícím se volbám a svým hlasem podpořili jejich kandidáty.

Především pro děti bylo na travnaté ploše přichystáno několik atrakcí. Mohly si například zajezdit na čtyřkolkách, svést se na koni nebo zaskákat v nafukovacích atrakcích. Počasí slavnosti letos přálo a díky tomu byla účast na kadaňské poměry poměrně slušná.

Poklidného ducha oslavy 1. máje narušila pouze dvojice osob, která proběhla kolem s výkřiky „Smrt komunistům“, což bylo vždy doprovázeno několika výstřiky z vodní pušky. Incident byl krátký a neměl žádnou dohru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám