Hlavní obsah

První etapa rekonstrukce Městského stadiónu v Ostravě skončila

Novinky, Josef Zajíc

Přesně dvacet dní před startem 52. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra proběhla v Ostravě pátek 7. června tisková konference, v jejímž rámci byl Městský stadión slavnostně předán do užívání.

Foto: Josef Zajíc

Městský stadion Ostrava. Do provozu přestřižením pásky uvedli:zleva : Martin Štěpánek, Jiří Hrabina a Kamil Vrubl. 7.6.2013

Článek

Zatímco se na severní části oblouku atletického osmidráhového oválu budují mobilní tribuny pro stojící diváky, na atletické dráze proběhlo v pátek 7. června slavnostní otevření I. etapy rekonstrukce Městského stadionu Ostrava.

Zúčastnil se Martin Štěpánek, náměstek primátora města Ostravy, Jiří Hrabina, náměstek primátora města Ostravy, Kamil Vrubl, ředitel Vítkovice Arena, a. s., Oldřich Zvolánek, předseda výkonné rady SSK Vítkovice a místopředseda Českého atletického svazu, Libor Adámek, místopředseda představenstva a majitel FC Baník Ostrava, Marek Pohorelli, člen výkonného výboru FK Vítkovice, a tisková mluvčí MMO Andrea Vojkovská, která konferenci řídila.

"Projekt byl velmi složitý na koordinaci stavby a to jak z hlediska času či prostorových podmínek, tak také z hlediska financování. Po dokončení celého stadionu získá Ostrava špičkové multifunkční sportoviště evropských parametrů. Jsem rád, že jsme akci dokončili včas a pro město za velmi výhodných podmínek," řekl v úvodu náměstek primátora města Ostravy pro sociální věci, školství, sport a volný čas Martin Štěpánek.

"V průběhu stavebních prací na stadiónu byl položen nový polyuretanový povrch atletické dráhy Conipur M, na sektory technických disciplín vodě propustný Conipur SP a nový trávník hrací plochy. Modernizace areálu se dotkla také hlavního vstupu na stadión, který je vybaven novými pokladnami. Rekontruovány byly stožáry a umělé osvětlení, trafostanice, inženýrské sítě, komunikace... Na místě bývalých severních a jižních betonových ochozů se pro Zlatou tretru Ostrava začínají stavět mobilní ochozy k stání pro 7000 diváků (3500 na každé straně). Celková kapacita tak dosáhne 15 tisíc návštěvníků. První test stadión čeká 9. června při Mistrovství Moravy a Slezska v atletice žactva. Opravdová zatěžkávací zkouška pak 27. června na Zlaté tretře," konstatoval při prohlídce areálu Kamil Vrubl, ředitel Vítkovice Arena, a. s.

"Do první etapy rekonstrukce stadiónu město Ostrava investovalo 466 miliónů korun bez DPH. V této sumě jsou obsaženy i práce za 18 miliónů korun za několik objektů z chystané druhé etapy. Projekt dotovalo 44 milióny korun také ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy," informoval náměstek primátora pro investice a majetek Jiří Hrabina.

V dubnu letošního roku zastupitelstvo města odsouhlasilo druhou etapu rekonstrukce Městského stadionu v Ostravě. Stavět se začne v září, termín ukončení je září 2014. Celkové náklady na rekonstrukci severní, jižní a západní části areálu se předpokládají ve výši 448 miliónů korun, včetně dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši 50 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám