Hlavní obsah

První dům z problémové lokality v Karviné šel k zemi

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální stroj se ve čtvrtek ráno zakousl do prvního z domů v problémové ulici Na Vyhlídce v Karviné-Novém Městě. V první fázi, která potrvá do června, půjdou k zemi další čtyři neobydlené domy. Jejich stav začal být kvůli nájezdům sběračů kovů kritický. Bylo proto rozhodnuto o demolici.

Foto: Milan Haluška
Článek

Lidé museli z lokality odejít, jelikož technický stav neumožňoval domy společnosti RPG zrekonstruovat a byty byly většinou neobsazené. Toho ihned využili sběrači kovů, kteří domy rozebírali doslova před očima.

"Případy, které strážníci řešili, lze počítat na desítky. Na místě činu nebo bezprostředně poté se podařilo zadržet nespočet pachatelů. Hlídkující strážníci a asistenti tak zachránili nemalé hodnoty. Polapené zloděje předávají do rukou Policie ČR, která případy řeší většinou v trestním řízení," uvedl zástupce ředitele karvinské městské policie Václav Ožana.

Demolice prvních pěti domů by tak měla být v první fázi do června dokončena. V druhé fázi pak proběhne demolice dalších domů.

RPG se snaží domy opravovat

"Od ulice Havířské až po Bažantnici jsme opravili všechny domy a snažíme se stále zkrášlit i tuto část Karviné-Nového Města. Svědčí o tom i plánovaná kompletní rekonstrukce tzv. Domu hrůzy v Makarenkově ulici, která by měla začít na jaře," dodal mluvčí RPG Petr Handl.

Na ulici U Svobodáren je díky společnosti RPG vybudován i kamerový systém. Je tak větší dohled na tuto problémovou lokalitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám