Hlavní obsah

První dítě Vysočiny je Simonka z třebíčské nemocnice

Novinky, Helena Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Vysočině se první miminka nového roku narodila v nemocnici Třebíč, Pelhřimov a Havlíčkův Brod, v Jihlavě a Novém Městě na Moravě ještě čekají.

Foto: Helena Kulhánková

Ilustrační foto

Článek

První miminko Vysočiny je malá Simonka z třebíčské nemocnice. Narodila se dvě hodiny po půlnoci, přesně ve 02.03 hodin. Váží 3,65 kg a měří přesně 50 cm. Je nejen prvním miminkem roku, ale i prvním občánkem druhého desetiletí 21.století.

V nemocnici Pelhřimov přišel na svět jako první chlapeček. Jmenuje se Lukášek. Narodil se ve 4.38 hodin a váží 3,9 kg. Rok 2010 a zároveň první desetiletí uzavřel v této nemocnici malý Honzík,který se narodil na Silvestra v 19.37 hodin a váží 3,15 kg.

Nemocnice Jihlava a Nové Město na Moravě na svá první miminka roku zatím čekají (do 11.40 hod.se ještě nikomu na svět nechtělo).

Hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek navštíví malou Simonku 3. ledna a daruje jí zlatý šperk v podobě jejího znamení, tedy znamení kozoroha, rodičům pak šek v hodnotě 10 000 Kč.

Tradice vítání občánka na Vysočině se dodržuje od roku 2002, kdy se v nemocnici Havlíčkův Brod narodil vteřinu po půlnoci Vojtíšek Ostatnický a byl i prvním dítětem roku 2002 v celé republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám