Hlavní obsah

První adventní neděli prožili orientační běžci v Městské nemocnici Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

V neděli 2. prosince uspořádal Městský svaz orientačních sportů Ostrava spolu s vedením Městské nemocnice Ostrava již XVIII. ročník orientačního běhu Mikuláš 2018. Republika si letos připomíná sto let, Městská nemocnice 170 let od svého vzniku. Tato výročí oslavili běžci náročným pohybem.

Foto: Josef Zajíc

2.12.2018 Orientační běh v Městské nemocnici Ostrava. Start závodu.

Článek

Na základě spolupráce s vedením Městské nemocnice Ostrava, Ostravské tělovýchovné unie, Městského svazu orientačních sportů a sportovního klubu lepus.cz se podařil velmi pěkný a náročný závod v areálu Městské nemocnice Ostrava.

Mapu pro čtvrtý závod projektu Orientační běh pro všechny a pro každého v Ostravě v rámci oslav 100. výročí založení republiky zhotovil Zdeněk Procner.

Stavitel tratí podle připravil tratě pro kategorie DA - ženy, HA - muži (písmenko A = nejnáročnější sprinterská trať), DB, HB - středně náročná trať, DC, HC - jednoduchá trať a trať pro všechny a pro každého OPEN.

Hlavní rozhodčí Zbyněk Bochňák na základě spolupráce s vedením Městské nemocnice Ostrava rozhodl o místě převlékání, startu a cíli a dalších podmínkách závodu, aby se vše zdařilo ku prospěchu všech 194 zúčastněných závodníků.

Nejspokojenější odcházely děti, které od pořadatelů obdržely mikulášský balíček.  Spokojeni byli i nejlepší tři závodníci v každé kategorii. Dostali pohár vítěze kategorie, zlatou medaili, originální čelenku a originální diplom. Závodnici na druhých místech si odnesli stříbrnou medaili, cenu, diplom. Spokojeni byli i jednotlivci na třetím místě, kteří si odváželi domů bronzovou medaili, cenu a diplom.

Vítězové kategorií (v závorce počet účastníků v kategorii):

DA - 2,7 km  (41)      Tereza Mrózek           TJ TŽ Třinec    22:59

HA - 3,2 km  (77)      Sebastian Filípek       TJ TŽ Třinec    17:29

DB - 2,4 km  (12)      Radka Miturová          MLOK             23:20

HB - 2,6 km  (26)      Matouš Jarolím           nereg.             21:23

DC - 1,4 km   (11)     Petra Hudečková       TJ Opava        15:16

HC - 1,4 km   (14)     Štěpán Holas             OB Opava       17:20

OPEN - 4 km (13)     Honza Martin + dcera nereg.            14:00 

V projektu Orientační běh pro všechny a pro každého byly letos uspořádány čtyři závody:

28. března XXII. ročník přípravného závodu v OB - účast 130 účastníků závodu, 10. května XXVIII. ročník závodu v orientačním běhu O tričko mistryň světa 2018 - 146 účastníků, 17. října XXVIII. ročník orientačního běhu Finále škol 2018 - 255 účastníků, 2. prosince XVIII. ročník orientačního běhu Mikuláš 2018 - 194 účastníků. Celkem se projektu zúčastnilo 725 závodníků z Ostravy, Moravskoslezského kraje a Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám