Hlavní obsah

Prvňáčci zažili svá úvodní školní zvonění

Novinky, Josef Zajíc

Na základní a mateřské škole MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce v Městském obvodu Ostrava-Jih si prvňáčci odbyli svá první zvonění. V krásně připravených třídách 1. A - Tygřici a 1. B Indiáni se sešlo 37 dětí, které už se těší na nové informace. Rodiče pyšně přihlíželi.

Foto: Josef Zajíc

Prvňáčci na ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě - Hrabůvce.1.9.2015

Článek

V Městském obvodu Ostrava-Jih je v provozu 19 základních škol, při kterých také většinou pracují  i mateřské školy.

Vedení školy, učitelé a správní zaměstnanci Základní a mateřské školy MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce se pečlivě připravili na nový školní rok. Největší slávu a nervozitu prožívaly děti, jež do školy vstoupily poprvé, a jejich rodiče, kteří vedli své první ratolesti do školních lavic.

Prvňáčci se sešli v krásně vyzdobených dvou prvních třídách 1. A - Tygříci, ve které děti bude učit Mgr. Kamila Vávrová, a v 1. B - Indiáni, které povede Mgr. Veronika Tkačuková. V obou prvních třídách bylo více maminek, tatínků, babiček, dědečků a tet, protože takový významný den si nikdo nemohl nechat ujít.

„V září se nám daří výborně!” řekla zvesela Mgr. Petra Kalousková, ředitelka ZŠ a MŠ MUDr. Emilie Lukášové na ulici Klegové v Ostravě-Hrabůvce.

„Máme dvě první třídy, do kterých nastoupilo 37 děti. V obou třídách jsou zkušené  učitelky, které jsou zároveň logopedkami, takže mohou vést kvalifikovaně všechny děti, které mají problémy s výslovností. V rámci celé školy máme 18 tříd, z toho jednu specializovanou třídu pro dětí s vývojovými poruchami učení, která je letos v šestém ročníku. Do této třídy chodí zatím 11 dětí. Máme ještě několik volných míst, takže čekáme na vyjádření a doporučení specializovaných pracovišť. Předpokládáme, že tato místa budou do konce září obsazena,” dodala k organizaci školního roku ředitelka.

Škola nabízí žákům možnosti pro celoroční mimoškolní volnočasovou činnost v různých oblastech. Děti se mohou přihlásit do výtvarného kroužku, logopedie, pěveckého sboru. Využívány jsou sportovní kroužky.

„Nabízíme volnočasové vyžití v širokém rozsahu. Zjistili jsme, že rodiče, kteří jsou hodně pracovně vytíženi, prostě nejsou schopni zajistit svým dětem nabídku kroužků tak, aby s nimi mohli jezdit mimo bydliště. Máme tady také děti ze sociálně slabých oblastí, takže z těchto důvodů jim škola nabízí kroužky, které učitele vedou v rámci své pracovní doby odpoledne, vlastně ihned po vyučování, a nikam nemusí dojíždět. Kroužky jsou vedeny zdarma. Minimální náklady jsou na technické potřeby dětí,” dodala ředitelka k mimoškolní činnosti.

Škola má své webové stránky, na kterých podrobně informuje o rozvrhu hodin, činnosti v kroužcích, jídelníčku, o činnosti školní družiny, školního klubu, o činnosti v mateřské škole a dalších školních aktivitách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám