Hlavní obsah

Protipanceřové střely přinesl na ohodnocení sběrateli, ten zjistil, že mohly explodovat

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šok utrpěl jeden z žacléřských milovníků vojenské historie. Sedmatřicetiletý muž mu dal k posouzení dva kusy munice. Muž vzápětí zjistil, že střely jsou s největší pravděpodobností funkční. Okamžitě povolal policisty i s pyrotechnikem.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"V pondělí odpoledne se na nás obrátil jeden z místních občanů s tím, že má u sebe dva kusy munice, které mu předal sedmatřicetiletý muž, který chtěl zjistit jejich aktuální historickou hodnotu," potvrdil informaci policejní mluvčí Udo Ertner.

Pyrotechnik po ohledání konstatoval, že se jedná o dvě funkční protipancéřové střely německé výroby, které byly používány v průběhu druhé světové války. Střely si odvezl k likvidaci.  

Každý z novodobých hledačů pokladů by si měl uvědomit, že i sebemenší manipulace s nevybuchlou municí je hazardem s vlastním životem. "Uvedený případ vede k zamyšlení, kam až jsou ochotni lidé ve vidině zisku zajít," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám