Hlavní obsah

Projektu Bezpečná hřiště a pískoviště pomohly i všímavé děti

Novinky, Josef Zajíc

Projekt Bezpečná hřiště a pískoviště byl vyhlášen ostravskou Městskou policií letos v dubnu pro obyvatele městských obvodů, aby si více všímali eventuálních velmi nebezpečných předmětů především v oblasti hřišť a pískovišť. Uskutečnil se v městském obvodu Ostrava-Jih.

Foto: Josef Zajíc

Odznak Mladý ochránce veřejného pořádku.

Článek

Pozorovateli bezpečnosti a čistoty na hřištích se staly i děti. Jejich úkolem bylo především v oznamování nálezů těchto předmětů. Místo nálezu ohlásili příslušníkovi městské policie a speciální skupina předmět zlikviduje.

Vyhodnocení se zúčastnil starosta městského obvodu Ostrava-Jih Mgr. Karel Sibinský a vedoucí oddělení školství paní Ing. Sylva Sládečková a Jarmila Olšovská. Za Městskou policii předával dětem odměny pan Bc. Richard Váňa.

Informoval, že výskyt nebezpečných předmětů ohrožujících zdraví obyvatel se stále zvyšuje. V roce 2002 bylo v oblasti nalezeno 71 setů injekčních stříkaček a jehel. Letos k 24. listopadu, kdy proběhlo vyhodnocení,již šlo o 4153 kusů. Podle starosty je situace varující a bude tuto problematiku nutné řešit komplexně.

Ze všech dětí, které se zúčastnily projektu, bylo vyhodnoceno pět nejlepších. Dostavila se dvě děvčata se svými rodiči, která byla nejvíce všímavá a tím možná zachránila mnoho dětí od eventuální nákazy. Obě děvčata obdržela odznak Mladý ochránce veřejného pořádku a průkazku, která potvrzuje oprávnění tento odznak nosit.

Závěr akce tvořilo krátké posezení a beseda s příslušníky Městské policie Ostrava a se starostou městského obvodu Ostrava-Jih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám