Hlavní obsah

Projekt Seniorská obálka považují členové klubu seniorů Pohoda za velice užitečný

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádná účast, mimořádná pozornost i mimořádné ohlasy, tak lze charakterizovat další besedu z cyklu Kdo umí, umí, pořádaného klubem seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí, která proběhla 20. listopadu a měla název Seniorská obálka.

Foto: Klub seniorů Pohoda (archiv)

Z besedy na téma Seniorská obálka v klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí.

Článek

Ve spolupráci s Odborem sociálních věcí Městského úřadu v Kostelci nad Orlicí a Ministerstvem práce a sociálních věcí nabídl klub seniorů Pohoda svým členům informace k projektu Seniorská obálka.

Několik desítek přítomných se seznámilo s plánem, který nabízí řešení v situaci tísně a ohrožení zdraví nebo života. Zajímavou prezentaci vedla Mgr. Jana Fröhlichová, krajská koordinátorka projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň pro Královéhradecký kraj.

Seniorská obálka, jež usnadní dříve narozeným řešení krizových situací, se bude distribuovat do domácností se zdravotní péčí či do domů s pečovatelskou službou a bude ke stažení na webu Královéhradeckého kraje.

Ve skutečnosti se jedná o kartu, na které senioři vyplní buď sami nebo za pomoci příbuzných či praktického lékaře základní údaje o svých alergiích, nemocech, lécích (včetně dávkování), dále kontakty na své blízké osoby i praktického lékaře. Tyto údaje pak uloží na viditelném a frekventovaném místě svého bytu nebo domu. Doporučuje se například na dveřích lednice nebo vnitřní straně vchodových dveří.

„Velké poděkování patří paní Běle Kovaříčkové z odboru sociálních věcí, která nám besedu na toto významné téma nabídla a zajistila také lektorku,” sdělila vedoucí klubu seniorů Pohoda Miroslava Nováková a dodala: „Laťka akcí se v klubu posunula nahoru. Myslím, že to je taková naše klubová univerzita, a návštěvnost jen dokazuje, že jsme besedy nasměrovali správně.”

Z velice kladných ohlasů účastníků vybíráme:  

„Je to výborný projekt hlavně pro nás, co jsme v bytě nebo v domě samotné. A lektorka to opravdu velmi dobře a srozumitelně prezentovala. Je vidět, že ji práce baví. Budeme to doporučovat dále,” prohlásila Hana Růžičková.

„Dnešní akce byla perfektní a pro nás seniory velmi užitečná. Díky za nás všechny,” vzkázala pro změnu Štěpánka Tetřevová.

Reklama

Výběr článků

Načítám