Hlavní obsah

Projekt Ostrava zpívá gospel odstartoval první zkouškou

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý projekt Ostrava zpívá gospel zahájil v pondělí první zkouškou svou 5. sezónu, které se tentokrát účastní rekordní počet 170 přihlášených zpěváků. Oblíbený projekt pro všechny gospelové nadšence tak letos nejen oslaví své půlkulaté narozeniny, ale také zapojí neobvykle velké množství účastníků.

Foto: Tereza Bednaříková
Článek

Originální gospelový sbor, zkráceně nazývaný OZG, který od roku 2013 pořádá nezisková organizace YMCA Ostrava Poruba, čeká během následujících pěti týdnů sedm zkoušek. Během nich stihne pod vedením zkušeného charismatického sbormistra Terryho Englishe secvičit téměř dvouhodinový program gospelových písní. S tím pak o druhém adventním víkendu vystoupí na svých závěrečných koncertech pro veřejnost.

Projekt OZG se rok od roku těší čím dál většímu zájmu veřejnosti. Letošní kapacita sboru byla oproti loňsku výjimečně navýšena z původních 110 zpěváků na 170, a i přes to byla zcela naplněna už pár hodin po spuštění veřejné registrace.

„Velmi nás překvapilo i potěšilo, jak rychle byla všechna místa ve sboru zaplněna. Odvrácenou stranou této skutečnosti je, že jsme hodně lidí nakonec opět museli odmítnout a zklamat. Nicméně atmosféra na včerejší první zkoušce byla vynikající, naše zkušebna v provozu Hlubina byla plná nejen lidí ale hlavně neuvěřitelné pozitivní energie. Moc se na těch následujících pět týdnů práce s novým sborem těším,” uvedl Terry English, dirigent sboru.

Pro všechny, kdo by chtěli vidět i slyšet výsledek společného intenzivního nácviku, je od úterý 7. listopadu spuštěn předprodej vstupenek na dva závěrečné koncerty, které-ve srovnání s minulými ročníky-letos také proběhnou ve výrazně větším rozsahu.

„Rozhodli jsme, že páté narozeniny projektu oslavíme ve velkém a trochu jinak. Koncerty OZG v Gongu byly pro nás trochu odvážnou, ale přesto jednoznačnou volbou. Jednak máme k oblasti Dolních Vítkovic srdeční vztah, protože zde už třetím rokem probíhají naše zkoušky, jednak Gong nabízí OZG podmínky, které nám ve srovnání s naším dosavadním místem působení dovolí mnohem velkorysejší přístup na jevišti a zároveň výrazně navýší kapacitu v hledišti,” vysvětlil Terry English.

Oba koncerty se budou konat v sobotu 9. prosince, jeden od 15, druhý od 18 hodin.

Sbor bude samozřejmě jako každý rok zpívat v doprovodu celé řady vynikajících ostravských muzikantů, členů nejrůznějších ostravských orchestrů a kapel. V programu vystoupí také několik dalších hostů, kteří programu 5. ročníku dodají jeho každoroční osobitost. Neopakovatelná atmosféra koncertů OZG je pověstná, a přestože ve sboru nezpívají profesionálové, jejich výkon je každým rokem doslova strhující.

Vstupenky na koncert je možné zakoupit prostřednictvím Ostravského informačního servisu, a to jak on-line, tak ve všech jeho kamenných pobočkách. Ceny vstupenek se pohybují od 150 do 200 korun. Děti do 15 let mají na koncert v 15 hodin vstupné 50 korun. Veškeré potřebné informace o projektu a o koncertech jsou dostupné na webu www.ozg.cz a na facebookové stránce „Ostrava zpívá gospel“.

Projekt finančně podporuje Statutární město Ostrava, hlavním mediálním partnerem je Česká televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám