Hlavní obsah

Projekt Listování představí v broumovském klášteře knihu reportéra Tomáše Poláčka

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 18. ledna v 17:30 se v broumovském benediktinském klášteře představí projekt herce Lukáše Hejlíka Listování. Číst se bude z knihy reportéra a novináře Tomáše Poláčka STOP.

Foto: archiv Listování.cz

Knihu STOP představí projekt Listování, jehož autorem je herec Lukáš Hejlík.

Článek

Novinář Tomáš Poláček podnikl v létě roku 2015 bláznivou výpravu. Stopnul 250 aut povětšinou nevalné úrovně, aby se dostal přes Sibiř, Aljašku, nebezpečnou Střední Ameriku nebo peruánskou poušť až do střediska Ushuaia v Ohňové zemi - nejjižnějšího města světa.

„V mexickém kamionu jsme šňupali bílý prášek, v Jižní Americe žvýkali koku, ilegálně jsem překračoval hranice mezi středoamerickými státy, to všechno v knize je. Páteří knihy je ale tahle cesta přes dva kontinenty, protože ta byla určitě nejdrsnější - v posledních dnech jsem brečel,” uvedl Tomáš Poláček. 

Po návratu domů sepsal o svých dobrodružstvích knihu s názvem STOP, se kterou se posléze vydal na turné po českých městech v rámci známého projektu herce Lukáše Hejlíka Listování. Jde o projekt hodinových scénických čtení, během nichž jsou představovány zajímavé, aktuální knihy, které se právě objevují na trhu. 

 Do broumovské klášterní Kreslírny zavítá Listování ve středu 18. ledna od 17:30. Úryvky z knihy přečtou herci Gustav Hašek, Alan Novotný a zapojí se i sám autor Tomáš Poláček. Součástí večera bude také autogramiáda a prodej knihy. Vstupné na akci je 190 korun pro dospělé, 150 korun pro členy klubu ArtCafé a 90 korun pro studenty. 

Reklama

Výběr článků

Načítám