Hlavní obsah

Programový víkend v ústeckém aquaparku, v hlavní roli byl Den zdraví

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S ústupem tropických veder byl v aquaparku v Ústí nad Orlicí obnoven cyklus programových víkendů, který byl zahájen v sobotu 27. července Dnem zdraví se stánkem informací a soutěžemi Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR.

Foto: Stanislava Dvořáková

S ústupem tropických veder byly v aquaparku obnoveny programové víkendy.

Článek

Po úmorných předchozích dnech s tropickými teplotami, kdy osvěžení hledalo v aquaparku téměř 2500 návštěvníků, konečně klesla teplota do přijatelných letních hodnot, a tak nastávající víkend zajišťoval nejen pobyt u vody, ale mohl nabídnout mimo pohybových aktivit i programovou náplň.

Přes 600 návštěvníků využilo 27. července nejen celodenní rekreaci v areálu aquaparku, ale i programové nabídky Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR spojené s Dnem zdraví. Na jejím stánku byla poskytnuta řada informací a zdarma měření na diagnostickém přístroji In Body, kde na multifukční váze jsou okamžitě vyhodnoceny výsledky procenta svalové hmoty, tuku a vody v těle. Dále byla připravena soutěž ve střelbě, kdy zasažení terče bylo odměněno věcnou cenou dle vlastního výběru.

Doplnění informací, jak se bránit spálení kůže slunečními paprsky, poskytoval vedle stojící státek Astrid Sluneční hlídka se vzorky opalovací kosmetiky a navíc možností dárku pro svátek Aniček ve formě vůní letošního léta.

Samozřejmou nabídkou pak byla řada vodních atrakcí pro osvěžení i se sportovní náplní jako překonání vodního mostu či šplhací sítě s basketbalovým košem.

Červencový den vrcholícího léta byl charakterizován i honícími se černými mraky v okolí města, od Ústí je však čerstvý větřík bezpečně odehnal. Zato přinesl příjemné osvěžení, a tak řada rodin tento den využila k celodenními stanovému výletu na stinném prostranství okrajového lesíku aquaparku.

Vedle využití sluneční, opalovací a relaxační louky se k zábavě nabízela řada sportovních zařízení. Pro děti mimo prolézaček a pískového hřiště to byl oblíbený skákací hrad, pro sportovní zápolení s okamžitým osvěžením sloužilo hřiště na vodní fotbal a pro klidnou soutěž v přírodě pro teenagery a generaci vyššího věku hřiště minigolfu.

Pro večerní teploty neklesající pod 20°C bylo v pátek 26. července zahájeno noční koupání s prozářením celého aquaparku podvodními reflektory, vytvářejícími kouzelnou atmosféru konkurující krásou a barevností třpytu hvězd.

S pokračujícím obdobím srpnového léta úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos připravuje další atraktivní programy. Již v sobotu 3. srpna to bude soutěžní animační program v malém bazénu pro děti ve dvou cyklech od 11.30 a 13.00 hodin a pro dospělé od 14.30 a 15.30 hodin ve velkém bazénu.

Cílem je, aby trávení dalších letních srpnových dnů přineslo, i v městských podmínkách, řadu zajímavých zážitků z dovolené a prázdnin, stejně jako ze vzdálenějších oblastí, a to nejen na vodě, ale i při zábavě v přírodním prostředí, které ústecký aquapark nabízí.

Reklama

Výběr článků

Načítám