Hlavní obsah

Prodejní výstava přináší inspiraci i možnost pořízení zajímavého dárku

Novinky, Stanislava Dvořáková

Klub přátel umění v Ústí nad Orlicí v období od 10. do 21. října otevřel v Galerii pod radnicí tradiční podzimní prodejní výstavu uměleckých prací svých členů, které mohou být obohacením zajímavých dárků pod vánočním stromečkem.

Foto: Stanislava Dvořáková

Tradiční podzimní prodejní výstava uměleckých předmětů byla zahájena v Galerii pod radnicí 10.října.

Článek

I když slunce se v letošním roce stále nemíní vzdát své vlády, údaje v kalendáři neúprosně dokazují, že se blíží zimní čas se všemi tradičními zvyky.

Klub přátel umění pomáhá milovníkům umění zavčas přemýšlet o vhodném dárku, který bude radostným překvapením pod vánočním stromečkem. Čím více času má dárce na výběr, tím se může lépe věnovat výběru splněného přání.

Na letošní prodejní výstavě je nabízeno na 80 obrazů s malbou, kresbou či grafikovou v různém provedení velikosti i úpravy rámů. Své domovy tak lze prozářit barevnými kyticemi plnými slunce, něhou chryzantém, či různým zátiším s ovocem. Je nabízen i návrat do přírody, do hor a lesů, k jezerům a vodopádům. Ozdobou domácí stěny může být i obraz města Ústí nad Orlicí dob minulých i současných. V bohatém výběru pak nechybí ani abstrakce a fantazie. Útulnost domácího prostředí navozuje také vystavená keramika a sklo ve tvaru neobvyklých váz a misek.

Velmi vyhledávanými a oblíbenými dárky jsou v minulých letech výrobky z patchworku. Pořádající klub proto na tento zájem návštěvníků nezapomněl a opět připravil širokou nabídku. Vedle praktických výrobků jako dek, přehozů, ubrusů, dekorativních polštářů, různých tašek s originálními vzory doplněných obdobně vypracovanými peněženkami, je vystavena řada zajímavých drobností pro potěšení.

Nabízena jsou zdobená pouzdra na brýle, klíčenky, veselá pouzdra na mobily, zápichy a vtipná místa pro párátka. Štěstí se směje z háčkovaných srdíček a dětský úsměv z háčkovaných chrastítek.

Módní trend zachycují originální šátky a šperky. Luxusní vzhled přináší paličkovaná krajka v podobě náhrdelníků, náušnic a dalších ozdob na společenské šaty. Motivem krajky jsou přizdobeny i zvonečky a podložky pod svíce na sváteční stůl.

Pochopitelně není zapomenuto na děti se zástupy zvířátek, zejména chobotniček, kočiček a pejsků, i na ozdobách záložek a obalů na knihy. Nechybí uchopovací míče, koník a dokonce ani patchworkový vánoční stromeček.

Zájemcům o klidný večer nad knihou je připravena nabídka literatury v bohatém výběru témat a příběhů. Pro ty, které neupoutala žádná nabízená věc, je přichystán ne-li kámen mudrců, tak určitě zakletý podnět veselé nálady. Vždyť rozverný škleb postav zobrazených na těžítku jistě zažene každou mrzutou chvíli.

Po projití galerií nezbývá než si zjistit otevírací hodiny, které jsou mimo pondělí, v úterý až pátek od 10-12 a 14-17 hodin, v sobotu a neděli od 14-17 hodin, kdy je možné po důkladném promyšlení si pro některý dárek ještě přijít.

Reklama

Výběr článků

Načítám