Hlavní obsah

Probíhají závěrečné boje o medaile turnaje Ostrava Beach Open

Novinky, Josef Zajíc

Fanoušci se poslední den turnaje Ostrava Beach Open mají na co těšit. Do nedělních semifinálových bojů postoupila dvojice mužů Ondřej Perušič/David Schweiner, u žen špičková dvojice české reprezentace Markéta Sluková spolu s Barborou Hermannovou.

Foto: Josef Zajíc

Sobotní boj české dvojice Markéta Sluková/Barbora Hermanová o postup do nedělního semifinále. Centrální kurt.

Článek

Česká ženská dvojice Sluková/Hermanová si nejprve v sobotu 23. června dopoledne musela poradit s polskou dvojící Kinga Kolsinská/Katarzyna Kociolková, které porazily 2:0. V úvodu měly raketový start a za stavu 9:5 si Polky vyžádaly oddechový čas. Po této přestávce se Polkám začalo dařit, přesto Češky první set vyhrály. Druhý set byl infarktový, ale nakonec dopadl dobře a české duo postoupilo do čtvrtfinále.

V sobotu v 17 hodin odpoledne nastoupily české hráčky do boje o semifinále proti silnému německému páru Julia Sudeová/Chantal Labouerová. 

S pomocí zaplněného centrální kurtu nedaly Markéta Sluková a Barbora Hermannová téměř žádnou šanci. V úvodu vedly již 5:0. Němky se sice vzchopily, ale první set prohrály. Druhý set dopadl také pro české hráčky dobře. V neděli mají k dispozici dvě utkání.

Postup Slukové s Hermannovou do semifinále vlastně jen potvrdil jejich postavení na světovém žebříčku. 

Mužská dvojice Ondřej Perušič/David Schweiner nejprve porazila ruskou dvojici Oleg Stojanovskij/Igor Veličko, následně si Češi poradili i s brazilskou dvojicí Evandro/Viktor Filipe 2:0 a postoupili rovněž do nedělního semifinále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám