Hlavní obsah

Pro vysvědčení o půlnoci do hradní kaple

Novinky, Miloš Volek
Aktualizováno

Netradiční převzetí vysvědčení čekalo na žáky devátých tříd na ZŠ Komenského v Chodově .

Foto: Miloš Volek

Devátáci z chodovské ZŠ Komenského obsadili na poslední den školního roku hrad Hauenštejn.

Článek

Netradiční ukončení roku připravili pro své žáky  na Základní škole Komenského v  Chodově  třídní vyučující Marie Donátová a Miloš Volek . 

Se svými třídami vyjeli ve čtvrtek na Horní Hrad ( Hauenštejn) a ubytovali se v podkroví hradního paláce . V odpoledních hodinách prošli krátkým kurzem  žonglování a kejklení .

Po svačině a prohlídce okolí hradu následovala beseda o životě netopýrů  a po večeři se vydali do zdejší umělecké kovárny, aby si vyzkoušeli vykovat alespon hřebík. Umounění a označení od mistra kovářskéhou černou šmouhou na čelo se vrátili do prostor hradu, kde měli až do setmění k dispozici pro sebe a své hry celý areál hradu.

S ubývajícím světlem se sesedávali k ohni, aby si opekli špekáčky, či si dali u stánku klobásku či opečený hermelín a s jedenáctou hodinou byť už za deště se jeden za druhým vypravili do hradní kaple nasvícené svíčkami, kde na ně čekal posledný školní úkol - v zákristii kaple najít svoje vysvědčení.

Kdo jej našel, přišel se před kapli rozloučit s třídními vyučujícími a když již nezbylo žádné vysvědčení,  pokračovalo se na hradu v podkrovní ubytovně v hovoru a vzpomínání na škoní léta a neformálním si povídání o dalších cestách vycházejících žáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám