Hlavní obsah

Pro Nadaci Jakuba Voráčka se vybralo 35 tisíc

Novinky, Petr Mráček

Ve středu 10.7. se na lodi Cargo Gallery sešly hvězdy nejen hudebního showbyznysu, aby podpořily Nadaci Jakuba Voráčka.

Foto: Petr Mráček

Aurora - benefiční koncert

Článek

Na akci s názvem Aurora - benefiční koncert se představila celá řada interpretů naší hudební scény. Dramaturgie koncertu byla hodně pestrá, a tak si diváci v narvané Cargo Gallery přišli na své, každý si mohl vybrat.

Představili se například Jarda Tauber, který byl jedním z pořadatelů a téměř po celý večer doprovázel většinu interpretů, muzikálové hvězdy Anna Slováčková, Petr Kutheil se svojí skupinou. Zazpívaly i takové hvězdy jako jsou Petr Janda, Petr Kolář. Nejen mladší část publika oslovili Pokáč nebo Karolína Gudasová.

Největší aplaus sklidila maorská hudební skupina z Nového Zélandu - Whakaari Rotorua, kteří diváky naučili tanec Maorů, ale také zazpívali v češtině skladby Škoda lásky a Sladké mámení.

Diváci, mezi kterými nechyběli ani hokejisté jako Radko Gudas, Michal Neuvirth nebo Petr Mrázek, přispěli celkem částkou 35 000 Kč, která poputuje na konto Nadace Jakuba Voráčka. "Jsme nadšeni, že se vybralo tolik peněz. Upřímně jsme takové množství diváků ani nečekali," poukazuje Jarda Tauber fakt, že na akci dorazilo cca 300 diváků. "Je velmi pravděpodobné, že akci podobného typu nepořádáme naposledy," dodal druhý z pořadatelů, Jaroslav Nykl.

"Je krásné vidět, že i mladí lidé se zapojili do pomoci potřebným a uspořádali tuto akci," řekl Petr Kutheil.

Nadace Jakuba Voráčka se zaměřuje na podporu tří oblastí. I. Podpora individuálních pacientů s RS v tíživé situaci II. Podpora rozvoje MS center v České republice, především podpora komplexní rehabilitace RS pacientů III. Podpora organizací sdružujících pacienty s RS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám