Hlavní obsah

Pro muže popáleného při požáru v Žeranovicích na Kroměřížsku přiletěl vrtulník

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popáleniny horní poloviny těla utrpěl v úterý 9. října muž upoutaný na invalidní vozík při požáru rodinného domu v Žeranovicích na Kroměřížsku. „Vrtulník ho transportoval do popáleninového centra v Brně,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Článek

Podle vyšetřovatele hasičů vznikl požár s největší pravděpodobností kvůli technické závadě a způsobil škodu za 250 tisíc Kč, hasiči však uchránili další hodnoty za nejméně tři milióny korun.

V úterý krátce po jedné hodině odpolední vylekal obyvatele Žeranovic kouř valící se z oken jednoho z rodinných domů. K němu se rychle rozběhli dělníci pracující na protějším stavení, kteří upozornili na požár majitele domu a zavolali hasiče. 

Operační důstojník ihned po oznámení na místo vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Holešov a tři dobrovolné jednotky z Holešova, Rackové a Žeranovic.

„Po příjezdu hasiči zjistili, že v přízemí rodinného domu došlo v jedné místnosti k požáru, který se naštěstí díky pohotovému jednání dělníků a majitele domu nerozšířil do jeho dalších částí. Muži použili přenosný hasicí přístroj, kterým požár téměř uhasili. Hasiči nasadili jeden vysokotlaký proud, kterým požár dohasili. Poté velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru,“ popsala průběh události tisková mluvčí.

V místnosti, kde k požáru došlo, byl starší muž na invalidním vozíku, který utrpěl popáleniny na horní části těla. „Záchranáři mu poskytli první pomoc, ale vzhledem k vážnému zdravotnímu stavu přivolali muži leteckou záchrannou službu. Hasiči asistovali při převozu zraněného do vrtulníku, který ho transportoval do popáleninového centra.

Po likvidaci požáru hasiči vyklidili z místnosti ohořelý nábytek a jednotky se vrátily zpět na své základny. Na příčině požáru nadále pracuje vyšetřovatel hasičů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám