Hlavní obsah

Pro Mažoretky Colloredo cinkaly medaile na mistrovství Čech i České republiky

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dárek v podobě medailových umístění na mistrovství Čech v Klatovech a mistrovství České republiky v Ronově nad Doubravou klasických mažoretek v sólu a duu přivezly „svému“ Opočnu, které v červnu oslaví 950 let, Mažoretky Colloredo.

Foto: Mažoretky Colloredo (archiv)

Martina Tošovská zvítězila v juniorkách starších B na Mistrovství České republiky a dosáhla velkého úspěchu.

Článek

Ve dnech 14. a 15. dubna se jedenáct děvčat z Opočna zúčastnilo mistrovství Čech v Klatovech, kde soutěžily v sólu a duu v klasických mažoretkách.

O postup na mistrovství České republiky bojovaly letos poprvé se svým sólem Anička Jurášková a také Verunka Tošovská s Terezkou Roubalovou. Dále svá vystoupení předvedly Bára Štěpánová, Renata Faltová, Martina Tošovská, Anička Ludvíková, Klára Peřinová a Markéta Horáková. Ve dvojicích soutěžily Bára Štěpánová s Renatou Smrčkovou a Klára Peřinová s Markétou Horákovou.

Výsledky Mažoretek Colloredo předčily očekávání. „Duo Barbora Štěpánová s Renatou Smrčkovou zvítězilo v kategorii juniorky mladší B. Byl to obrovský úspěch, protože soutěžily úplně poprvé. Obě byly nadšené a všichni jsme jim to přáli,” poznamenala spokojená trenérka Věra Jurášková.

Dále uvedla, že duo Markéta Horáková a Klára Peřinová soutěžilo v juniorkách starších a skončilo na stříbrné příčce, čímž získalo titul prvních vicemistryň Čech. Anna Ludvíková v seniorkách A skončila šestá a také postoupila. Martina Tošovská soutěžila v juniorkách starších B a dosáhla na páté místo. Klára Peřinová bojovala v juniorkách starších A, byla šestá - i ona slavila postup. Poprvé soutěžila desetiletá Anička Jurášková a skončila těsně za postupem, když byla ze třiatřiceti dětí devátá, šestnácté místo obsadila stejně stará Veronika Tošovská.

Sečteno, podtrženo: Šest děvčat, členek Mažoretek Colloredo, postoupilo na mistrovství České republiky,  které se konalo 19. a 20. května  v Ronově nad Doubravou. Tam dívky reprezentovaly opět v sólech i ve dvojicích klasických mažoretek a znovu předvedly skvělé výkony. 

„Martina Tošovská zvítězila v juniorkách starších B a dosáhla velkého úspěchu. Dále byla Anna Ludvíková pátá ve své kategorii, duo Markéta Horáková a Klára Peřinová soutěžilo v juniorkách starších a skončilo šesté. Duo Barbora Štěpánová s Renatou Smrčkovou obsadilo osmé místo,” shrnula výsledky trenérka a dodala, že považuje jak medaile, tak samotnou účast na šampionátu za velký úspěch i povzbuzení do další práce. 

Dodejme, že v Opočně se připravuje dvakrát týdně osmnáct mažoretek. V současné době pomáhá trenérce Juráškové s přípravou Anna Ludvíková, která se velkou měrou podílela na sestavení některých sólových vystoupení.

To vše by ale nebylo možné bez podpory města Opočna, jež poskytuje spolku dotaci na činnost a tím umožňuje účast na soutěžích. Medaile a další výsledky lze proto brát také jako důkaz, že finance vložené do Mažoretek Colloredo jsou tou správnou investicí.   

Reklama

Výběr článků

Načítám