Hlavní obsah

Pro Lukáše Hanžla byl víkend v Brně hned třikrát zlatý

Novinky, Josef Hora

Roudnický pilot Lukáš Hanžl bral v Brně tři poháry za první místo a jeden za druhé. Pro Lukáše Hanžla znamenal poslední závodní víkend Mezinárodního mistrovství ČR Divize 3 fenomenální zakončení. V průběhu tradiční Podzimní ceny na Masarykově autodromu posbíral hned čtyři poháry. Tři za první místo a jeden za místo druhé.

Foto: Josef Hora

Lukáš Hanžl s Glorií C8F

Článek

Vše začaly sobotní kvalifikace. První kvalifikační trénink, který proběhl v ranních hodinách, přinesl nad okruh černé mraky a celá jízda se odjela za vydatného deště, ve kterém Lukáš zajel čas 2:23.723 a nechal tak za sebou všechny jezdce České trofeje a jezdce s formulemi Gloria.

Druhá, již slunečná kvalifikace, probíhala v sobotu odpoledne a o jejím výsledku se rozhodovalo až v samotném závěru, kdy Lukáš zajel čas 2:06.629, což v České trofeji znamenalo třetí místo ve výsledkové listině.

První závod, první vítězství v České Trofeji

První závod, byl naplánován na nedělní ráno a o konečném výsledku se rozhodlo již v prvních dvou kolech. V nájezdu do první zatáčky se bojovalo doslova o každý metr a dost těsno bylo i v dalších zatáčkách.

Rozuzlení souboje s týmovým kolegou Petrem Fulínem přinesl prasklý kloub poloosy a Lukášovi se tak otevřela naplno cesta vpřed. V průběhu závodu sice musel odolávat tlaku od Antonína Suse. Tento tlak vyvrcholil v posledních dvou kolech, kdy se Sus dostal až na zadní křídlo Lukášovy formule. Lukáš všechny tyto ataky ustál a cílem projel na prvním místě s náskokem 0,7 vteřiny.

Druhý závod přinesl fantastickou tečku za sezónou

Druhý závod odstartoval dramatický střet mezi Chritopherem Höherem a Tomášem Chabrem sen. krátce po zhasnutí červených světel. Christopher byl po tomto střetu katapultován do svodidel a Tomáš odstavil svou formuli se zlomeným zavěšením v místě kde končí pitlane.

Mezi točícími se monoposty se prohnali Tomáš Chabr jun. s Antonínem Susem, za kterými se v těsném závěsu držel i Lukáš. Po několika kolech se na Tomášově formuli projevila závada na řazení a byl tak nucen zastavit v boxech u svých mechaniků. V tomto momentě již dělil Lukáše od historicky prvního vítězství v Divizi 3 jediný soupeř a tím byl Antonín Sus.

Lukáš se této výzvy chopil, jak se patří, a po několika náznacích předjetí tuto výzvu úspěšně splnil. Okamžitě začal ujíždět a vybudoval si i menší náskok. O ten jej sice později připravila Safety-car fáze, ale Lukáš ustál tlak soupeřů i po restartu a pod cílovou vlajkou projel na prvním místě a to jak v hodnocení České trofeje, tak i v absolutním pořadí Divize 3. Ve společném hodnocení s Divizí 2 to pak bylo skvělé druhé místo, což pro Lukáše znamenalo dosavadní nejlepší výsledek v jeho zatím krátké okruhové kariéře.

„Za tuto fantastickou tečku jsem vděčný mnoha lidem, jak týmu FormulaSTAR, rodičům, sponzorům a partnerům, tak všem fanouškům, kteří mě celý rok podporovali a díky kterým se tento super výsledek mohl uskutečnit,“ poděkoval Lukáš po skončení závodního víkendu.

Reklama

Výběr článků

Načítám