Hlavní obsah

Přísnější opatření proti šíření koronaviru uzavřela Ski areál v Orlických horách

Novinky, Stanislava Dvořáková

Stále se zhoršující epidemiologická situace způsobená koronavirem vyžaduje nejen uzavření všech veřejných míst možné nákazy, ale i hledání další pomoci k ochraně všeho obyvatelstva.

Foto: Ski areál Říčky

Pohled na naplněný Ski areál v Říčkách v Orlických horách v prvních březnovýh dnech.

Článek

Krásný slunný víkend vhodný k relaxaci, a přesto Ski areál v Říčkách v Orlických horách zůstal prázdný. Důvodem bylo nedělní mimořádné jednání vlády, na jehož základě došlo ke zpřísnění opatření v souvislosti s šířením koronaviru.

Od 14. března byl proto provoz Ski areálu zrušen, což prakticky znamená, že letošní zimní sezona je u konce. Neuskuteční se proto závod o Pohár Orlických hor, ani rozloučení veselým karnevalem na lyžích či oblíbené Bafuňářské závody.

Osiřelé a tiché ulice jsou i v samotném městě Ústí nad Orlicí. I zde po zrušení všech kulturních a společenských akcí došlo k uzavření sportovišť včetně skateparku, krytého plaveckého bazénu, všech akcí ve sportovním centru RIO, následně i sauny.

Společenské a kulturní akce na plakátových plochách nahradila oznámení, jak si poradit s nákazou koronavirem, která byla doplněna letáky do poštovních schránek obyvatel s potřebnými radami. Nebezpečí nákazy pro pacienty i lékaře bylo doporučeno řešit telefonicky či elektronicky. S vlastním řešením přišla Orlickoústecká nemocnice otevřením samostatného vstupu pro ohrožené nákazou.

V rámci dalších opatření bylo do odvolání uzavřeno Informační centrum města v budově radnice a římskokatolická farnost Děkanství Ústí nad Orlicí odvolala všechny bohoslužby.

Z plánovaných důležitých akcí se v úterý 17. března ruší beseda pro rodiče žáků ZŠ a SŠ Víte, co dělá na internetu vaše dítě?, ve čtvrtek 19. března farmářské trhy na Mírovém náměstí a v pátek 20. března v prostorách Úřadu práce ČR v Ústí nad Orlicí burza práce pro osoby se zdravotním postižením.

S narůstajícími obavami z nákazy lidé přistoupili i k vlastním opatřením. Na ulicí lze vidět jen tu a tam spěchající osobu s nákupní taškou mířící k obchodu.

S pomocí přichází obchodní společnost Konzum, která ve spolupráci s městem od pondělí 16. března umožní seniorům nad 60 let objednat si dovoz nákupu nebo vyzvednutí léků. Objednávky s nákupním seznamem a kontaktními údaji lze zavolat od 8 do 10 hodin na telefonní číslo 736 516 276 nebo 736 516 277 - nákup bude dovezen v daný den od 15 do 18 hodin se zaplacením v hotovosti bez přirážky za doručení.

Reklama

Výběr článků

Načítám