Hlavní obsah

Přípravy na sobotní Vinobraní v Zahradách pod Pražským hradem vrcholí

Novinky, Kateřina Béderová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 1. září je za dveřmi a přípravy na slavnostní vinobraní v Zahradách pod Pražským hradem jsou tudíž v plném proudu. Generální zkoušky kostýmů a her v Ledeburské zahradě a dolaďování nejposlednějších detailů, tak nyní vypadají zahrady před svým velkým dnem.

Foto: Zahrady pod Pražským Hradem
Článek

Na návštěvníky letos čeká vskutku velmi pestrý program ve spolupráci s Pražskou konzervatoří a dalšími.

Vinobraní oficiálně začíná ve 13:00 za doprovodu pěveckého představení barokních písní v doprovodu cemabala, potom se mohou těšit například na malování hedvábí, hru na flétnu, žongléry a šermíře, historický rynek a mnoho dalšího.

Hlavně však prvně v historii vyslechnou sedm příběhů, jež se udály, či neudály v zákoutí těchto záhadných zahrad, a bude jen na nich, aby rozhodnout, které se podle nich zakládají na historických podkladech, a které ne.

Ve 22:00 je pak čeká odhalení těchto tajemných příběhů a do konce září bude probíhat slosování o rodinnou vstupenku zdarma pro 20 soutěžících, jež správně vyplnili a odevzdali anketní lístek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám