Hlavní obsah

Principál Divadla Na Perštýně Gustav Bubník jde z akce do akce

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Gustav Bubník představil na tiskové konferenci Divadlo Na Perštýně, které 20. září zahájí svoji 1. sezónu. Na jevišti tak stanuli herci a herečky, kteří na prknech pražského Divadla Na Perštýně ukážou svůj um.

Foto: Petr Mráček

Tiskovka k otevření divadla Na Perštýně

Článek

Mezi nimi bylo možné vidět známá i méně známá jména - např. Vilma Cibulková, Sandra Pogodová, Michaela Dolinová, Oldřich Vízner, Otakar Brousek, Klára Cibulková, Dominika Býmová, Renata Drössler, Kristýna Frejová, Ilona Svobodová, Lucie Rusiňáková, Josef Pejchal a další. 

Divadlo do svého repertoáru zařadilo nejen činoherní představení, ale také talk show, hudební pořady, filmové projekce, pohádky či školní představení. 

„Tři roky jsem hledal zázemí pro svoji divadelní společnost. Prostory Divadla Na Perštýně se mi líbily, jsou hodně variabilní a dají se všestranně využít. Potřebovalo to investici do úprav, dělaly se opony, šály, světla, zvuková aparatura, prostě vše, aby se prostor dal plnohodnotně využít. Dokonce je variabilní i hlediště. Můžeme si dovolit stolovou úpravu, řadovou úpravu nebo i kombinovanou,“ řekl Gustav Bubník.

„Mám buldočí povahu, když se do něčeho zakousnu, tak nepustím. A jsem šťastný, že si dneska tolik mých hereckých kolegů udělalo čas a přišlo Divadlo Na Perštýně podpořit,” dodal.

Herečka Ilona Svobodová si v Divadle Na Perštýně zahraje s Nelou Boudovou a Otmarem Brancúzským v komedii Žena, která uvařila svého manžela. „S touto komedií úspěšně jezdíme po celé republice a jsem ráda, že ji můžeme hrát i tady. Je to klasická zápletka: manžel, manželka a milenka, k tomu hodně komunikujeme i s hledištěm. Baví se u toho jak diváci, tak i my,“ uvedla Ilona Svobodová, mimo jiné i první manželka principála Divadla Na Perštýně Gustava Bubníka. 

U zrodu nového divadla stojí i herečka Kristýna Frejová. Jak vnímá fakt, že se rodí něco nového? „Tyhle prostory jsem neznala a jsem hodně překvapená. Umístění v centru Prahy a i divadelní strategie, kterou Gustav naznačil, je pro diváky lákavá. My tady budeme hrát komedii Znovu a líp a těším se na to,“ řekla Kristýna Frejová, která mimo divadlo hraje i v seriálech Ohnivý kuře, Modrý kód a od ledna začne natáčet další díly legendárního Rapla. Přesto ale musela plány nechtěně pozměnit.

Z Východočeského divadla v Pardubicích dojel do Prahy herec Josef Pejchal, televizním divákům známý z televizního seriálu Ordinace v Růžové zahradě či Modrý kód. „Naskakuji tady v divadle za jiné kolegy do dvou inscenací, do Lakomce a pohádky Čert a Káča. Práce v novém kolektivu a divadle mi dělá radost. Je to zase něco jiného a jsme zvědav, jak to všechno půjde. Z Pardubic to mám kousek, takže účinkování v Divadle Na Perštýně půjde skloubit s mým mateřským Východočeským divadlem Pardubice,“ řekl Josef Pejchal, který se věnuje i dabingu a tam se právě setkal s principálem Gustavem Bubníkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám