Hlavní obsah

Příjemné koupání na Píšťanském jezeře u Litoměřic

Novinky, Vratislav Konečný

Píšťanské jezero s areálem Marina Labe splňuje všechny předpoklady pro odpočinek i sportování, pro nenáročné i náročné. Zátoka resortu s hotelem Marina, restaurací s výhledovou terasou, kotvištěm i opravnou lodí je pro náročnější klientelu, vedlejší zátoka u kempu je naopak pro ty méně vybíravé.

Foto: Vratislav Konečný

Nabídka je pestrá

Článek

Ideální koupaliště, pro rodiny s dětmi obzvláště

Písečné jezero, také se mu říká Žernosecké, kam nesmějí psi, nabízí parádní vykoupání, ale je zde tabule Na vlastní nebezpečí, nemá žádnou pobřežní hlídku. Pozvolný přístup do vody je rájem pro děti, pláž je svažitá, téměř bez porostu. Ale dá se přejet přes můstek na ostrov, kde je dost stromů, k tomu je zde zbudován odpočinkový a jídelní přístřešek i budky toi-toi.  

Marina se nachází asi tři kilometry od Litoměřic, zhruba 60 kilometrů od Prahy, parkoviště je celkem rozsáhlé, hotel má vlastní, za auto se vybírá 20 korun na den, je tu i budka pokladny, zatím bez obsazení. Na plošině nad vodou se stanuje, kempuje, je tu i zatím vyschlé, možná že i nefunkční brouzdaliště. Restaurační kiosek má slušnou nabídku, ceny normální.

Voda čistá, příjemně osvěžující. Jen na hladině je plnou pápěří z okolních olší, vypadá to, jako když vodníci převlékali peřiny. Ale to nikomu nevadí, pokud ho nevdechnete.

Reklama

Výběr článků

Načítám