Hlavní obsah

Přijďte na výstavu memorabilií a získejte míč s podpisem Ronalda nebo dres vítězů MS 2014

Novinky, Luděk Sefzig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 18. července od 15 do 20 hod. navštivte zdarma výstavu memorabilií v Paláci Kolowrat na Ovocném Trhu 6 v Praze. Sportovní fanoušky zaujme dres a míč s podpisy vítězů World Cup 2015 z týmu Real Madrid včetně Cristiana Ronalda, Pepeho a G. Balea nebo dres podepsaný vítěznými Němci z MS 2014.

Foto: Milionářská galerie v Praze

Na výstavu naváže on-line dražba cenností na portále OKdražby.cz. Kolekce dresu a míče s podpisy týmu Real Madrid by mohla překonat 500 000 Kč.

Článek

K vidění bude i míč podepsaný trenérem Joachimem Löwem, asistentem trenéra Hansem-dieter Flickem a 19 účastníky vítězného zápasu FIFA World Cup 2014 včetně hvězdných jmen jako Neuer, Ginter, Howedes, Hummels, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Schürrle, Klose, Zieler, Muller, Draxler, Durm, Lahm, Kroos, Götze, Boateng, Mustafi, Kramer.

Výstavu pořádá pražská pobočka Millionaire Gallery (Milionářská galerie) s podporou Dominiky Kolowratové-Krakovské, která propůjčila prostory nově otevřené restaurace Cafe Elektric v Kolowratském paláci k prezentaci cenností. Všechny předměty si budou moci zájemci navíc po skončení výstavy vydražit přes internet. Samotné aukce proběhnou elektronicky 20. července na největším českém on-line dražebním portálu OKdražby.cz.

„Aukce proběhnou elektronicky přímo na portálu. Zúčastnit se můžete přímo z domova a průběh je obdobný jako v případě exekučních dražeb, kterých jsme uspořádali už přes 22 tisíc. Aukce je plně transparentní a nebude složité se do ní přihlásit,” vysvětlil mluvčí portálu OKdražby.cz Jiří Kocourek, podle kterého budou největším lákadlem dres a míč Realu Madrid s podpisy vítězů UEFA Super Cup a World Cup. Cena kolekce obou předmětů by mohla v dražbě podle odhadů překonat 500 000 korun.

Součástí výstavy budou také cennosti z oblasti filmového průmyslu, například podepsaná fotografie Miloše Formana s filmovým plakátem Přelet nad kukaččím hnízdem z roku 1975 i s vlastnoručním podpisem Jacka Nicholsona.

Fanoušky Arnolda Schwarzeneggera jistě zaujme sbírka předmětů spojených s filmem Terminátor včetně filmové repliky zbraně, kolekce filmových plakátů a Arnoldem podepsané fotografie. I tyto předměty budou moci zájemci zakoupit v dražbě na portálu OKdražby.cz

Zájem o podpisy slavných mají nejen fanoušci

Podle studie The Investment Performance of Art and Other Collectibles publikované v roce 2013 se sběratelské předměty v letech 1900 až 2012 zhodnocovaly průměrným ročním tempem 6,4 až 6,9 procenta v nominálním vyjádření.

„Hodnota exponátů Millionaire Gallery kopíruje vývoj indexu PFC40 Autograph Index. Ten sleduje vývoj hodnoty 40 světově nejvyhledávanějších autogramů od roku 2000. Každý vystavený předmět doprovází doživotní certifikát autentičnosti, který uznávají největší aukční síně na celém světě, mimo jiné například Christie’s a Sotheby’s. Za 30 let existence neměla galerie jedinou reklamaci na pravost díla. I proto mají kromě fanoušků o memorabilie zájem i investoři,” dodal kurátor výstavy Martin Wszolek.

Reklama

Výběr článků

Načítám