Hlavní obsah

Přibývá případu krádeží psů

Novinky, Jan Pohrom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále více přibývá krádeží našich čtyřnohých miláčku.

Foto: Jan Pohrom

Ilustrační foto

Článek

Poslední dobou stále přibývá krádeži čtyřnohých miláčku. Dost případů je považováno za útěk psů, ale okolnosti těchto “útěků” jsou často nejasné. Když pes uteče, existuje několik svědků, kteří v tu dobu pejska viděli na volno, jak doslova utíkají, ale v poslední době se množí případy “útěků”, kdy psi jakoby zmizeli z povrchu zemského. Ale jestli jde o krádež nebo útěk, zůstává stále spekulací.

Podle různých zjištění se jedná o organizovanou skupinu lidí skládající se z tipařů - osob, které vyhledávají objednané psy a dávají po úspěšném vytipování hledaného zvířete hlášky své organizaci, která provede samotnou krádež a uskuteční prodej zadavateli, který si celou akci objednal.

Je až neskutečné, s čím vším jde dnes obchodovat. Nejedná se jenom o pejsky, ale často jsou ukradeni i papoušci, kočky a v nejmenších případech i celé akvárium s rybičkami přímo z bytu.

Buďte lidi vnímaví a pokud třeba venčíte svého mazlíčka a vidíte něco podezřelého, nebojte se celou věc oznámit strážníkům, protože i krádež zvířete je krádež a lze ji hodnotit jako přestupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám