Hlavní obsah

Příbramský pohár v TeamGymu: dařilo se i trutnovským gymnastkám

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. října rozhýbali Sportovní halu v Příbrami gymnasté  z celé republiky. Trutnovské gymnastky u toho samozřejmě nesměly chybět.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Třetí říjnovou sobotu uspořádal TJ Sokol Příbram již 7. ročník Poháru města Příbrami v TeamGymu. Soutěž se současně uskutečnila i jako 4. závod Českého poháru TeamGym 2017.

Příbramský Pohár získává dobré renomé a zájem zúčastnit se je velký. Přihlásilo se 21 družstev v kategorii Junior I. – III., čtyři družstva kategorie Junior IV. a Senior a 2 družstva kategorie TRIO. Celkem 27 týmů.

Chybět nemohla ani tři družstva trutnovských děvčat Oddílu sportovní gymnastiky a TeamGymu Spartak Trutnov.

Dopoledne se v kategorii dívek do jedenácti let představilo nejmladší družstvo ve složení Františka Prokůpková, Natálie Mládková, Natálie Krejčí, Veronika Kerhátová, Alice Vránová, Alena Pekárková, Anna Švecová a Tereza Sekyrová. Svoji soutěž zahájilo novou pódiovou skladbou, pokračovalo akrobatickými řadami na pružném tumblinkovém pásu a končilo trampolínkou. V konkurenci deseti družstev a v nejhojněji obsazené kategorii získalo pěkné páté místo.

Po obědě proběhl závod kategorie Junior II.- do šestnácti let. Trutnovské družstvo (Sabina Chaloupková, Adéla Seifertová, Alena Hauptová, Natálie Kolínová, Barbora Oravcová, Karolína Slavíková, Lenka Tylová a Pavlína Hellingerová) do soutěže vstoupiol famózně odcvičenou pohybovou skladbou, která byla ohodnocena jako třetí nejlepší.

Čistě zacvičenými sériemi na akrobacii a trampolíně si třetí příčku udrželo a z bronzového stupně vítězů pogratuloval vítěznému celku Příbrami a druhému celku Moravská Slavia Brno. Obě družstva patří k republikové špičce. Vzhledem k nízkému průměrnému věku trutnovských děvčat je třetí příčka obrovským úspěchem už v tak výkonnostně „nadupané“ kategorii.

Závěr celodenního maratonu v TeamGymu patřil závodníkům nejzkušenějším, nad šestnáct let. Od pouhých „šesti statečných“ dívek trutnovského Spartaku se očekávalo vítězství. A očekávání bylo naplněno, když Tereza Svobodová, Eliška Krejčí, Veronika Krejčí, Kamila Krejčová, Eliška Slavková a Michaela Bachtíková s přehledem zvítězily s rozdílem dva a čtvrt bodu před druhým celkem Královské Vinohrady B a o osm bodů před třetím týmem Královské Vinohrady A.

Nejen trenérům, samotným závodnicím, ale především divákům se jistě líbila obtížná vysoká dvojná salta z trampolíny či vruty na akrobacii. Zasloužený potlesk a díky patří závodnicím i celému realizačnímu týmu.

Věříme, že děvčata trutnovského TeamGymu navážou na třebíčský úspěch při listopadovém závodu v Trutnově. Již 11. listopadu totiž proběhne v hale ZŠ Komenského Trutnov Republikové finále v Teamgymu .

Reklama

Výběr článků

Načítám