Hlavní obsah

Příbramská Noc divadel 2016 již po čtvrté pomůže

Novinky, Tomáš Bílek

Velký mezinárodní divadelní svátek, Noc divadel 2016, proběhne v sobotu 19. listopadu ve většině českých divadel. V Příbrami bude mít opět dobročinný podtext.

Foto: Tomáš Bílek a Institut Umění - Divadelní Ústav

Logo příbramské Noci divadel 2016

Článek

Když v roce 2013 Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou poprvé zapojilo město Příbram do první české Noci divadel, mělo jasný cíl, propojit lásku k divadlu s chutí pomáhat dobré věci. Vybrané dobrovolné vstupné tehdy věnovalo příbramskému nízkoprahovému klubu BEDNA, kterému chyběly prostředky na provoz.

Od druhého ročníku, do kterého se již zapojilo i  Divadlo A. Dvořáka, v této myšlence pokračujeme společně, podařilo se nám podpořit nemocnici Czech hospital v Pakistánu či v roce 2015 finančně pomoci na zřízení psychoterapeutické dílny Nalžovického zámku, p. s. s.

V letošním roce se opět bude pomáhat, již po čtvrté. Dobrovolné vstupné, kterým můžete přispět v Malém svatohorském divadélku i v Divadle A. Dvořáka, bude celé věnováno dobročinnému spolku Kiwanis Klub Příbram.

Prezident příbramského Kiwanis Klubu Miloslav Hrabák říká: „Příbramský Kiwanis Klub patří pod mezinárodní organizaci Kiwanis Internacional, která pomáhá dětem po celém světě. Příbramská pobočka funguje od roku 1999. Finance, které získáváme například pořádáním charitativního společenského večera, pomáhají konkrétním příbramským dětem nebo jsou použity na podporu dětského oddělení Oblastní nemocnice Příbram. Těší nás, že jsme byli osloveni Gymnáziem pod Svatou Horou s nabídkou, aby dobrovolné vstupné z Noci divadel 2016 bylo věnováno našemu spolku. Finance použijeme k uhrazení nákladů na hypoterapii pro malou Martinku.“

Jaký bude program:

V Malém svatohorském Gymnázia pod Svatou Horou začínáme jako většina zapojených divadel již odpoledne.

Ve 14.00 hodin tak diváci budou moci zhlédnout loutkové představení Míček Flíček příbramského LS Zalezlíci.

V 15.00 hodin je vystřídá loutkové představení Perníková chaloupka THEArTRu Rajdo.

16.00 hodina bude věnována scénickému čtení současné hry Cyber Cyrano. Drama pro mladé uživatele facebooku.

DS Půlnoc představí svoji komedii Za všechno může průvan! v 17.00 hodin.

Pražská kapela Anniversary in June, jejíž tvorba by se dala charakterizovat jako „indie-rocková kytarovka s prvky elektroniky, inspirovaná britpopem a nezávislou kytarovou scénou", přijde na řadu v 18.15.

Společný potlesk ve všech zapojených divadlech jako pocta divadlům, divákům a všem divadelníkům a divadelním profesím začne v 19.00.

V 19.01 nás potěší pohádková komedie Hrátky s čertem, která není vybrána náhodou, ale jako připomínka Příbramáka Jana Drdy. 

V Divadle A. Dvořáka začne program v 19.00 hodin na Velké scéně společným potleskem. Poté diváci zhlédnou představení Rodinné stříbro aneb Všichni dobří Příbramáci.

V D-Klubu Divadla A. Dvořáka ve 21.30 začne scénické čtení komedie Mika Leighta v režii Adama Doležala – Abigail má večírek.

Představení v Malém svatohorském divadélku byla finančně podpořena městem Příbram. Rezervace představení na svatohorském gymnáziu je nutná na e-mailu: bilekt@gshpb.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám