Hlavní obsah

Při Zámecké krabici se děti na benešovském zámku vyřádily

Novinky, Vratislav Konečný

Zámecká krabice měla na zámku v Benešově nad Ploučnicí premiéru, na její úspěch či neúspěch byli zainteresovaní velmi zvědaví. Vše dopadlo na jedničku, žádné minusy, vše bylo kladné. Akce trvala pět dní, zavítalo na ni přes sedm stovek dětí, velmi spokojeni byli i jejich učitelé.

Foto: archiv zámku Benešov nad Ploučnicí
Článek

Do Benešova nad Ploučnicí zavítali školáci i předškoláci z Ústeckého i Libereckého kraje.

„Akce není určená jen pro místní. Dorazili k nám školáci například z Lovosic či Horní Police,“ řekl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Všichni se náramně bavili

„Divadlo bylo veselé, takže i my dospělé kantorky, jsme se pobavily. Dílničky bezchybné, všechno běželo jak na drátku. Celá akce byla moc pěkná, přesto bych ráda znovu moc pochválila našeho "mladého pana průvodce", který vyprávěl úžasně výrazným hlasem poutavě a hlavně byl jeho výklad celou dobu přizpůsoben malým dětem,“ pochvalovala si akci učitelka Šárka Michálková ze ZŠ Máchovo náměstí Děčín.

Akci pořádalo Centrum dětí a mládeže Benešov nad Ploučnicí s teplickým divadlem Krabice. „Velké poděkování patří všem, kteří nám s akcí pomáhali, a doufám, že tato skvělá spolupráce bude fungovat i v budoucnu,“ nešetřil chválou kastelán.

Další podobnou akci, s vánoční tematikou, chystají v Benešově na konci listopadu.  „Chybět nebude opět divadlo, dílničky a ani vánoční prohlídka zámku. Navíc si děti od nás odnesou malý dárek,“ prozradil Henig.

Reklama

Výběr článků

Načítám