Hlavní obsah

Při střetu s autem se vážně zranil senior na kole

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie hledá svědky nehody z pátku 20. února. Došlo k ní kolem 14. hodiny na silnici č. II/126 ve směru od obce Zruč nad Sázavou směrem na obec Zbraslavice. Při střetu s nákladním autem byl vážně zraněn sedmaosmdesátiletý cyklista.

Foto: archiv PČR

ilustrační foto

Článek

Řidič nákladního vozidla Mercedes Atego jel k obci Zbraslavice. Cyklista jel před ním po pravé straně. Když cyklistu vůz míjel, senior vybočil vlevo ke středu vozovky. Auto ho zachytilo pravým zpětným zrcátkem a boční částí.

„Starý pán po nárazu upadl na pravý okraj komunikace. Těžce zraněného muže letecky transportovali do nemocnice v Praze. Alkohol u řidiče nákladního vozidla policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Kontrolou záznamových listů na dodržování doby řízení a přestávek nebyly zjištěny žádné nesrovnalosti. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě zjištěna,” sdělila mluvčí Policie ČR Kutná Hora Vendulka Marečková. 

Policie se obrací na případné svědky, aby kontaktovali pracoviště Dopravního inspektorátu Kutná Hora na telefonním čísle 974 875 250 nebo 974 875 251.

Reklama

Výběr článků

Načítám